1

Weg dit weekend

De uitstapjes van dit weekend op een rij

Redactioneel door

archief oud artikel 3 januari 2008 Wat leuks doen op de laatste dag van de kerstvakantie? Dat kan, want er is van alles te doen. Sluit de vakantie bijvoorbeeld of met een bioscoopbezoekje, of bestel alvast kaarten voor de vakantiebeurs. Wie wil schaatsen, kan op dertig ijsbanen in Nederland terecht.

Een bijdehante bij speelt de hoofdrol in de nieuwste film van Dreamworks. Eerder maakte deze filmmaatschappij al soortgelijke animiatiefilms als Shrek en Madagascar. Bee Movie is gemaakt door comedian Jerry Seinfeld, die de stem van hoofdpersoon Barry inspreekt. Bee Movie is een leuke film voor het hele gezin. Echt een leuk uitje om de kerstvakantie met de kinderen af te sluiten.

Laatste kans

Een aantal leuke tentoonstellingen sluit volgende week. Grijp daarom dit weekend nog de kans om deze musea te bezoeken:
  • Het Rijksmuseum Twente. Daar is zaterdag voor het laatst een mooie tentoonstelling over 18e eeuwse schilderkunst te zien.
  • Het Modemuseum in Hasselt. De tentoonstelling 'Les Elegantes' is daar nog maar tot zaterdag te zien. De tentoonstelling gaat over damesmode van 1750 tot 1950 en is erg de moeite waard.
  • Het Catharijneconvent in Utrecht. Daar sluit – ook deze zaterdag – de bijzondere tentoonstelling 'Het geheim van Polen: Middeleeuwse kunstwerken'. Het museum heeft de unieke stukken geleend van het Nationaal Museum in Warschau.
  • Paleis Het Loo. Een expositie met foto's uit het leven van de koninklijke familie. Niet alleen van nu, maar ook foto's uit de zestiende eeuw. De tentoonstelling 'Kinderen van Oranje' is zaterdag voor het laatst te zien.

Vakantiebeurs

In de Utrechtse Jaarbeurs begint na dit weekend de . Een ideale manier om inspiratie op te doen voor de komende vakantie. De beurs is van 9 tot en met 13 januari geopend. Er staan honderden standjes met informatie over reizen. Vorig jaar bezochten ongeveer 140.000 mensen de Vakantiebeurs. De Vakantiebeurs kost € 14,- per bezoeker.

Via de Online Voorverkoop krijgen bezoekers € 2,50 korting en kunnen de toegangskaarten samen met goedkopere treinkaarten worden besteld.

Schaatsen

Schaatsen kan overal in Nederland. Als het niet vriest, is er altijd wel een kunstijsbaan in de buurt. In dit overzicht staan de ijsbanen in Nederland. Veel van deze ijsbanen zijn overdekt of half-overdekt. Klik op één van de ijsbanen op de kaart, of kies een provincie.



IJsbaan Geleen IJsbaan Capelle De Uithof - Den Haag Silverdome - Zoetermeer IJssportcentrum Eindhoven IJssportcentrum Tilburg Kunstijsbaan Breda De Banakker - Etten-Leur Artic Harbor en Sportiom - Den Bosch Triavium - Nijmegen Friends on Ice - Ede De Kanovijver - Ermelo De Scheg - Deventer Epe on Ice - Epe IJs- en Skeelerclub - Haaksbergen Euregio - Enschede De Smelt - Assen Sportcentrum Kardinge - Groningen FlevOnice - Biddinghuizen Vechtsebanen - Utrecht Drechtstedenhal - Dordrecht Ice Paradise - Leidschendam Schaatshal Leiden Thialf - Heerenveen IJshal Leeuwarden De Westfries - Hoorn De Meent - Alkmaar Kennemerland - Haarlem Jaap Edenbaan - Amsterdam Limburg Gelderland Noord-Brabant Zeeland Zuid-Holland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Groningen Friesland

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 januari 2008 - 3876

Dit past bij 'Weg dit weekend'

1 reactie