Madagascar: Escape 2 Africa

Uitblinker in special effects

Recensie door

archief oud artikel 18 december 2008 Waarom de film 'Madagscar: Escape 2 Africa' heet, blijft een beetje vaag. Want ja, Madagscar is ook Afrika. Dat is zelfs duidelijk te zien aan de bekende afrika-pigmentvlek in de klauw van Alex. Maar laten we niet over zoiets kleins vallen. De film is namelijk een leuke kinderfilm, die veel doordenkertjes heeft voor volwassenen. Dit soort films worden eigenlijk alleen maar leuker als je ouder wordt.

Het verhaal is simpel, misschien iets te simpel. Alex en zijn dierentuinvrienden komen onverwacht in Afrika terecht. Hun stadse manieren botsen met de wilde natuur van de beesten daar. Dit is voor even grappig, maar daarna weet je het ook wel. De film moet het vooral hebben van de charmante Gloria (het nijlpaard), die op zoek gaat naar haar ware liefde. In de Afrikaanse savanne loopt ze tegen een heerlijk 'vet stuk' aan, zoals ze dat zelf noemt. Uit deze kortstondige romance komen wat grappige liedjes voort.

Adembenemend

De tekeningen zijn adembenemend, maar kunnen toch niet op tegen de prachtige platen van The Lion King; de tekenfilm over Afrika die gewoon niet te toppen is.

Madagscar: Escape 2 Africa blinkt wel uit met zijn special effects. Je vliegt als kijker van hot naar her. Als de dieren bijna neerstorten met een vliegtuig, hou je als kijker toch even je armleuning vast. Daarom is deze film vooral leuk om te zien in de bioscoop, omdat de special effects een groot scherm nodig hebben om tot recht te komen.

Humor

De stemmen in de Nederlandse versie zijn goed ingesproken. Jurgen Rayman en zijn humor zijn duidelijk terug te zien in de (koning) maki met travestiestreekjes en Laura Vlasblom doet het ook geweldig als Gloria.

Madagscar: Escape 2 Africa, speelduur: 90 minuten.
DagjeWeg.NL-waardering:

Voorproefje

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 december 2008 - 709

Dit past bij 'Madagascar: Escape 2 Africa'