1

Vlaanderen populairder dan ooit

Vlaanderen trok dit jaar meer Nederlandse bezoekers dan ooit

Nieuws door

archief oud artikel 18 december 2008 Den Haag, Zuid-Holland Vlaanderen is erg in trek bij Nederlanders. Nederlanders maken jaarlijks meer dan 3,5 miljoen overnachtingen in Vlaanderen. Het aantal Nederlandse toeristen ligt nog veel hoger als ook de dagjesmensen worden meegeteld.

Dirk Mertens, directeur van Toerisme Vlaanderen, is erg opgetogen over de bezoekersaantallen: "Een kwart van alle buitenlandse bezoekers komt uit Nederland. We zijn er heel blij mee dat Nederlanders zo graag naar ons komen." Wat hebben al die Nederlanders in Vlaanderen te zoeken? "Ze komen er vooral om te genieten", zegt Mertens. "België staat in Nederland blijkbaar goed bekend om het Bourgondische leven: lekker eten en genieten."

Antwerpen

Vooral Antwerpen is erg populair. Dat blijkt uit het rapport van Toerisme Antwerpen, maar is ook duidelijk te zien aan de populariteit van de uitstapjes in Antwerpen op DagjeWeg.NL. Volgens Dirk Mertens weten veel Nederlanders Antwerpen goed te vinden, omdat het er lekker eten en goed winkelen is. "Antwerpen is bovendien gemakkelijk te bereizen vanaf Nederland."

Wallonië

Terwijl de directeur van Toerisme Vlaanderen blij is over de populariteit bij Nederlanders, trekt Walter Vanstraelen van het Verkeersbureau van Brussel en Wallonië bezorgd aan de noodbel. Reden: Nederlanders gaan graag naar Vlaanderen, maar lijken Wallonië steeds meer te mijden. Volgens hem is het tijd dat de Walen daar iets aan gaan doen. "Wallonië moet beter luisteren naar de wensen van de Nederlandse toerist!", vindt hij.
Ook voor Wallonië is Nederland de belangrijkste toeristenmarkt. Volgens de directeur van het verkeersbureau willen Nederlanders meer luxe, beter openbaar vervoer en betere concrete producten ('geen lucht meer verkopen'). Ook Nederlandse fietstoeristen blijven volgens Vanstaelen in de kou staan in Wallonië, terwijl de fietsers in Vlaanderen goed aan hun trekken komen.
De kwaliteit van het wegdek blijft in zowel het Nederlandstalige als het Franstalige gebied van België een groot probleem. Gelukkig zijn de Vlaamse steden goed per trein te bereizen...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 december 2008 - 320

Dit past bij 'Vlaanderen populairder dan ooit'