Museum verkoopt kunst voor stroomrekening

National Academy in New York verkoopt kunst om de rekeningen te betalen

Nieuws door

archief oud artikel 24 december 2008 De National Acadamy in New York verkocht deze maand twee kunstwerken om de stroomrekening en salarissen te kunnen betalen. Het museum is al langer in financiële problemen en de bestuurders - ereleden van het museum - zagen zich genoodzaakt twee werken te verkopen.

Het gaat om een schilderij van Frederic Edwin Church en een werk van Sanford Robinson Gifford. De twee mooie landschappen leverden ongeveer 9,6 miljoen euro op. Het geld was hard nodig om rekeningen te betalen en gaten in de begroting te dichten.

De National Acadamy is een erevereniging van Amerikaanse kunstenaars. De vereniging is in 1825 opgericht. De leden van de vereniging stemden - tot ontsteltenis van sommige kunstenaars en critici - bijna unaniem vââr de verkopen van de werken.

Interimdirecteur Carmine Branagan legt aan Arts Journal uit dat het geld echt nodig is. Met het geld wil het museum namelijk ook grote permanente exposities kunnen blijven houden. "We hadden de keuze om te verkopen of om in de vergetelheid te geraken."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 december 2008 - 205

Dit past bij 'Museum verkoopt kunst voor stroomrekening'