Honderden namen voor Maleise tapir

Veel reacties na geboorte in Artis

Artis Zoo Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 30 december 2008 Amsterdam, Noord-Holland Hoe gaat de Maleise tapir in Artis heten? Dierenliefhebbers weten het wel! Een uur nadat de wedstrijd van start ging, ontving de Amsterdamse dierentuin al honderden namen.

"Hoeveel namen we nu al binnen hebben? Geen idee!" vertelt woordvoerder Anatal Perlin van Artis aan DagjeWeg.NL. "Maar gisteren hadden we er al honderden. Er zitten hele leuke namen tussen. Natuurlijk vertel ik niet welke onze favorieten zijn, want het moet nog spannend blijven. Het is opvallend dat veel mensen een woord zoeken dat in Maleisië een bepaalde betekenis heeft."

'Kerstkindje'

De Maleise tapir werd afgelopen zaterdag geboren in de Amsterdamse dierentuin. Het is een mannetje en hij maakt het, net als zijn moeder, goed. Bezoekers die de tapir willen zien, moeten nog even geduld hebben. Over een maand mag het dier naar buiten. Tot die tijd hangt er een televisiescherm bij het gorillahuis, waar het wel en wee van de tapir te zien is. Of neem een kijkje op de website van Artis.

De geboorte is overigens zeer bijzonder. De Maleise tapir is een bedreigde diersoort die alleen nog maar voorkomt in de tropische regenwouden van Zuidoost Azië. Er leven wereldwijd enkele duizenden tapirs, waarvan 200 in dierentuinen. Artis neemt deel aan een grootschalig Europees fokprogramma (EEP) om te voorkomen dat de Maleise tapir uitsterft. Het fokprogramma is volgens Artis zeer succesvol.

Meedoen?

Over twee weken sluit de wedstrijd. Wie nog een leuke naam weet, kan een mailtje sturen naar babytapir@artis.nl. De winnaar maakt kans op een Artis de Partis-pakket en een VIP-rondleiding achter de schermen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 december 2008 - 660