Weg dit weekend

Stap uit de kou!

Hup, het ijs op! Het vriest niet voor niets. Redactioneel door

archief oud artikel 9 januari 2009 Genoeg van het schaatsen, of toe aan een warmere activiteit? DagjeWeg.NL geeft een overzicht van de gezelligste, leukste en meest sfeervolle evenementen die er aankomend weekend zijn. Stap uit de kou en ga een dagje weg.

Ode aan het Nederlandse lied

Amsterdam Sinfonietta verrast dit weekend opnieuw met een paar wervelende nieuwjaarsconcerten. Dit keer zorgt cabaretière en zangeres Karin Bloemen voor de muzikale omlijsting. Ze haalt herinneringen aan vroeger op met prachtige nostalgische liedjes en zingt eigentijdse Hollands meezingers. Amsterdam Sinfonietta speelt vrijdag 9 januari in Groningen. Zaterdag 10 januari kan men in Tilburg een ode brengen aan het Nederlandse lied. Reserveer voor respectievelijk de concerten in Groningen en Tilburg.

Nog niet uitgeschaatst? Bekijk het populaire schaats- en ijsbanenoverzicht van DagjeWeg.NL.

Ben Hur

Theatergroep De Ploeg heeft een nieuw spektakelstuk! Na de grote successen van de Driestuiversopera, Festen en Vendetta komt Ben Hur op de planken. Ben Hur is de held van een befaamde negentiende-eeuwse roman, een zesduizend maal gespeeld toneelstuk en vier lange speelfilms. De beste film uit 1959 won elf Oscars. Met Ben Hur krijgt de kijker religieus spektakel, circus op zijn Romeins en kostuumdrama. De Ploeg komt met cabaret dat op zoek is naar achilleshielen en doorligplekken. Het beroemde en dramatische verhaal van vriendschap, verraad, liefde en strijdwagens wordt topamusement van de hoogste klasse. Wees erbij op zaterdag 10 januari in Theater De Spiegel in Zwolle!

Alvast een voorproefje

'Aardige Jongens'

Frank Boeijen, Henk Hofstede en Henny Vrienten: popartiesten die een belangrijk deel van de Nederlandse popgeschiedenis voor hun rekening nemen. In 'Aardige Jongens' komen drie van de grootste vaderlandse muziekbeesten samen op het podium. Deze bijzondere muzikale ontmoeting vindt op 9 en 10 januari plaats in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Probeer bij dit unieke optreden te zijn! Reserveer hier.

Wantijfestival Indoor

Het is hartje winter en het Wantijfestival staat op het programma! Vreemd? Nee, want dit is het Wantijfestival Indoor. In het Dordtse poppodium Bibelot wordt er op 9 en 10 januari genoten van uiteenlopende regiobands, nationaal bekende acts, kunst en vele kinderactiviteiten.

Love & Marriage Bruidsbeurs

Geen huwelijk zonder een goede voorbereiding! Uitermate goed moment dus om de Love & Marriage Bruidsbeurs in Groningen te bezoeken. In het Martiniplaza doet men op 10 en 11 januari de mooiste ideeën op voor de bruiloft, trouwringen en mooie kleding. Hoogtepunt van de beurs is de bruidsmodeshow in het modetheater (zie voorproefje). Hier worden alle nieuwe trends op het gebied van bruids- en herenmode geshowd. De Love & Marriage Bruidsbeurs biedt alles wat een bruiloft perfect en compleet maakt. Bestel hier entreekaarten met korting!

Voorproefje van de Love & Marriage Bruisbeurs

Reisinspiratiedagen 2009

U kunt zelf wel invullen waar men de meest reisinspiratie opdoet. Op de Reisinspiratiedagen van Jong Intra Vakanties natuurlijk! Vanwege het grote succes van afgelopen jaar zijn er ook in 2009 weer vier van deze heerlijke dagen. Jong Intra Vakanties geeft presentaties over diverse bestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast is er een reismarkt met uitgebreide productinformatie. De eerste dag wordt op zondag 11 januari gehouden in het Van der Valk Hotel in Ridderkerk. De entree is gratis, maar de bezoeker moet zich vooraf wel even aanmelden om een plekje te reserveren.

Weten wat de leukste en spannendste kindermusea zijn? Lees het op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 januari 2009 - 928