1

Artis rouwt om dode babyolifant

Bezoek Artis! Nieuws door

archief oud artikel 12 januari 2009 Amsterdam, Noord-Holland Olifantenmoeder Thong Tai beviel in de nacht van vrijdag op zaterdag van haar tweede olifantenkind. Maar het geluk was van korte duur. Een dag later overleed de kleine olifantenbaby in de Amsterdamse dierentuin Artis. Vandaag wordt het lichaampje voor sectie weggebracht.

"De moeder was pas half maart uitgerekend", vertelt woordvoerder Ardiaan Woudstra. Het naamloze baby-olifantje was dus te vroeg geboren. Maar Artis wil er zeker van zijn wat er nu precies mis is gegaan. "Vandaag wordt het lichaam voor sectie weggebracht."

Artis heeft dit weekend de dode baby-olifant achtergelaten bij de moeder zodat zij afscheid kan nemen. Het is voor de olifant en de verzorgers een ingrijpende tijd.

Moederolifant Thong Tai was in augustus 2005 al bevallen van dochter Yindee. Dit kleintje is ondertussen ook een reus en verblijft nog steeds in Artis.

Laatst gewijzigd: 2012-12-12 15:31:49 · Gepubliceerd: 12 januari 2009 - 931

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...