100.000 euro schade voor Snowworld

Zaterdag gesloten door stroomstoring

Bezoek Snow World Zoetermeer! Nieuws door

archief oud artikel 12 januari 2009 Zoetermeer, Zuid-Holland Het is maar goed dat veel Nederlanders dit weekend ervoor kozen om op de schaatsen te staan. Op de latten waren ze slechter af geweest. Snowworld in Zoetermeer bleef zaterdag namelijk de hele dag gesloten door een stroomstoring.

In totaal liep de indoorskibaan 100.000 euro aan inkomsten mis. Het bedrijf kon zaterdagmiddag om half vijf pas weer open, toen een energiebedrijf noodaggregaten had opgestart. Zondag vond het bedrijf het probleem: een breuk in een stroomkabel. 's Avonds werd het euvel verholpen.

"Wij zijn drie tot vier maanden open", vertelt operationeel manager Richard Kokke van Snowworld. "Daarom zijn de zaterdagen enorm belangrijk voor ons. Het is dan ook jammer dat je een dag gesloten blijft. We gaan nog in overleg met de energieleverancier over misgelopen inkomsten."

Gelukkig vroor het dit weekend in Zoetermeer. Hierdoor bleef de kwaliteit van de sneeuw in de hal van goede kwaliteit. Minder goed nieuws was er voor bezoekers, die op de bonnefooi naar de indoorskibaan reisden. Kokke: "Ze kregen een kopje koffie, maar voor de meesten was het toch een teleurstelling. Kinderen die normaal skiles hebben, stonden zelfs te huilen. Gelukkig was er wel begrip voor de situatie."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 januari 2009 - 1175