Amsterdam moddert met voorjaarsvakantie

Dagje uit in Amsterdam! |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Gemeente stuurt musea het bos in

13 januari 2009 Amsterdam, Noord-Holland Amsterdamse musea zijn een week te vroeg met hun voorjaarsactiviteiten. Elk jaar valt de voorjaarsvakantie in de regio Noord, maar nu heeft de gemeente Amsterdam gekozen voor de regio Zuid. Dit hadden de Amsterdamse musea niet voorzien.

Verkeerde week

Enkele musea planden hun kinderactiviteiten al in de week van 16 tot 22 februari, terwijl de Amsterdamse kinderen pas een week later vakantie krijgen. De regio's Noord en Midden hebben vakantie van 16 tot 22 februari, maar Amsterdam valt dus in de regio Zuid die vakantie hebben van 23 februari tot en met 1 maart.

Omgooien van activiteiten

Zover bekend bij DagjeWeg.NL zijn tot nu toe alleen het Tropenmuseum, Het huis van Aristoteles en het Bijbels Museum in de fout gegaan. Posters en folders zijn de deur al uit, voor het Bijbels Museum is het onmogelijk om de activiteiten nu nog een week te verplaatsen. Ze hopen op meer kinderen van buiten de regio Amsterdam. Het Tropenmuseum gaat zeker andere activiteiten organiseren, maar de oorspronkelijke voorjaarsvakantie-activiteiten blijven. "Wij hebben voor de week van 23 februari tot en met 1 maart al schoolgroepen aangenomen. Hier voor is een wachtlijst van een jaar, dus dat kunnen we niet verzetten." Het huis van Aristoteles heeft bedacht dat zij maar allebei de weken open gaan.

Voordeeltje voor de Regio Noord en Midden

Het pluspunt voor de schoolkinderen uit de Regio Noord en Midden is dat zij in de voorjaarsvakantie een groot deel van de musea voor zichzelf hebben. De Amsterdamse kinderen kunnen niet zomaar vrij nemen om met allerlei originele en creatieve activiteiten mee te doen, waardoor de musea het rustig hebben. Dus wie zin heeft in een dagje Amsterdam met de kids? Dit is een geweldige kans!

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2009-01-13 15:12:24 - 2127