1

Jack van Gelder wordt musicalster

Jack van Gelder zingt de sterren van de hemel in Les Misérables

Ga naar Les Misérables! Nieuws door

archief oud artikel 26 januari 2009 Amsterdam, Noord-Holland In februari beleeft Jack van Gelder zijn musicaldebuut in Les Misérables. Voor de bekende sportpresentator is dit een droom die in vervulling gaat.

Jack van Gelder wordt de laatste vijf weken van de voorstelling de tweede vervanger van Carlo Boszhard/Thénardier. De personage Thénardier is een geestige herbergier die met veel expressie gespeeld moet worden. Jack van Gelder is op dit moment nog druk aan het oefenen voor deze rol.

"Als klein jongetje had ik al een klik met theater en vier jaar geleden heb ik al eens mogen proeven aan de musical 'Mamma Mia!' voor het televisieprogramma 'Portret van een passie', maar voor mij wordt nu een droom werkelijkheid. Normaal presenteer ik sport, maar de komende vijf weken zal ik in Carré zelf een aantal keren gaan ondervinden wat voor topsport musical is. En dan in mijn ogen ook nog eens in een van de mooiste voorstellingen ooit gemaakt", laat Jack van Gelder weten.

Dat er veel gezongen moet worden is duidelijk. Les Misérables is een musical waarbij bijna elk woord wordt gezongen. Hierdoor wordt het een loodzware onderneming voor Jack om de rol van Thénardier te vertolken op het podium.

Tot en met 22 februari is Les Misérables te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 januari 2009 - 409