Vlag eindelijk uit voor vlaggenmuseum?

De Vlaggenparade |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Goed nieuws voor liefhebbers: er komt (waarschijnlijk) een vlaggenmuseum

9 februari 2009 Rotterdam, Noord-Holland Liefhebbers wachten er al jaren op en binnenkort gaat het dan echt gebeuren: Rotterdam krijgt een vlaggenmuseum. Tenminste, als het aan de Stichting Vlaggenmuseum ligt. "We zoeken harder dan ooit naar een locatie."

Hans Horsting, secretaris van de stichting, is hoopvol gestemd: "Dat museum en documentatiecentrum gaat er sowieso komen". Het is er de hoogste tijd voor, vindt hij. "Er is in Nederand enorm veel informatie over vlaggen en vaandels, maar die informatie is over het hele land versnipperd. Ons doel is om deze schat aan informatie te verzamelen in één informatiecentrum. Dit moet dan ook een museumfunctie krijgen, waarin bijvoorbeeld oude vlaggen te zien zijn."

Vlaggenparade

Stichting Vlaggenmuseum is al actief in Rotterdam. Wie wel eens Rotterdam bezocht heeft ze vast al eens gezien: de 230 vlaggenmasten langs de Boompjes (bij de voet van de Erasmusbrug). "Deze vlaggenparade was ook een initiatief van ons", zegt Hans Horsting. "We willen graag dat het Vlaggenmuseum zo dicht mogelijk bij de parade komt te staan. Ze vormen natuurlijk één geheel."

Hoop doet leven

De secretaris van de stichting spreekt voortdurend in de toekomstige tijd: 'het museum moet daar in de buurt komen', 'het zal leuk zijn voor allerlei bezoekers'. "Het gaat er zeker komen", zegt Horsting, "zoveel is zeker. De vraag is alleen nog wanneer en waar precies."
Als de stichting dan eindelijk een pand krijgt, wordt de vlag gehesen, verzekert Horsting; dan is het feest. "Bezoekers kunnen dan van alles leren over vlaggen, bijvoorbeeld waarom onze Nederlandse vlag rood-wit-blauw is en niet Oranje blanje bleu."

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2009-02-09 15:03:28 - 594