1

Wieneke zingt nog even door

Extra kaarten voor The Sound of Music

Nieuws door

archief oud artikel 18 februari 2009 Kaatsheuvel, Noord-Brabant Het gaat erg goed met de musical The Sound of Music. De Efteling verlengt de voorstelling tot en met 28 juni. Hierdoor kunnen 50.000 meer mensen de voorstelling zien.

De grote winnaar is V&V Producties, het theaterproductiebedrijf van Albert Verlinde en compagnon Roel Vente. The Sound of Music is een co-productie van het bedrijf en de Efteling. "Voor de première was er nog geen einddatum. In eerste instantie weet je niet wat er gaat gebeuren", legt Tim Boersma van V&V Producties. "Na de eerste voorstelling schoten de verkoopcijfers spectaculair de lucht in."

Wat is het geheim van The Sound of Music? Is het de mooie zangstem van Wieneke Remmers? "De musical is al vijftig jaar oud, maar het blijft herkenbaar", vindt Boersma. "In Theater de Efteling zitten jong en oud naast elkaar. De liedjes gaan van generatie op generatie." Jeroen Zwartjes van Efteling Theaterproducties vult aan: "Het succes zit ‘m in de kwaliteit van deze musical en de chemie die op het toneel voelbaar is tussen de acteurs. Het is eigenlijk één grote familie en dat straalt er ook af."

Later dit jaar trekt de musical naar België. Daarmee is The Sound of Music één van de succesverhalen van het jonge productiebedrijf V&V Entertainment. Boersma: "We merken nog niets van de economische crisis. De afname van kaarten gaat heel goed en de planning zit helemaal vol. In september is de première van Hairspray en ook Ja Zuster, Nee Zuster verschijnt dit jaar nog op de planken. In 2010 komen Dorus en een musical over Toon Hermans, in 2011 is het tijd voor Legally Blonde."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 februari 2009 - 409

Dit past bij 'Wieneke zingt nog even door'