1

Kinderboekillustraties Posthuma in één museum

Illustrator Sieb Posthuma geeft een deel van zijn kindertekeningen weg

Ga snel naar het Kinderboekenmuseum! Nieuws door

23 februari 2009 bijgewerkt: 30 juli 2015 Den Haag, Zuid-Holland De tekenaar Sieb Posthuma geeft zijn tekeningen aan het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Sieb Posthuma tekende voor Annie M.G. Schmidt, HP/De Tijd en NRC Handelsblad. Het Letterkundig Museum bewaart ook tekeningen van Max Velthuijs, Mance Post en Wim Bijmoer.

De tekeningen van Sieb Posthuma zullen nog niet gelijk te zien zijn in de huidige tentoonstelling 'Geheimen' van het Kinderboekenmuseum, onderdeel van het Letterkundig Museum in Den Haag. Maar de zeshonderd originele illustraties en schetsen komen zeker een keer uit de archiefkast. De tekenaar vindt het belangrijk dat kinderboekillustraties op een centrale plaats worden bewaard.

Posthuma begon zijn carriére als illustrator voor columns in HP/De Tijd en NRC Handelsblad. Begin jaren negentig ontdekte hij de tekenwereld van de kinderboeken. Tussen 1990 en 2007 maakte hij de tekeningen voor 'De Leeuw is los!' van Annie M.G. Schmidt en boeken als 'Ik en mijn monster'. In 2001 verscheen voor het eerst zijn zelfgeschreven en getekende kinderboek over zijn eigen hondje Rintje.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 23 februari 2009 - 998