Snelstzwemmende pinguïn nu in Blijdorp

Bezoek Diergaarde Blijdorp! | Nieuws door

Blijdorp heeft een primeur met de ezelspinguïn

26 februari 2009 Rotterdam, Zuid-Holland Vanaf vandaag zwemt de ezelspinguïn in de bassins van Diergaarde Blijdorp. Dit zijn de eerste ezelspinguïns die te zien zijn in een Nederlandse dierentuin.

Vanaf vandaag zijn de tien ezelspinguïns die Blijdorp onlangs uit het Deense Odense ontving, te zien in het Oceanium. De vijf mannetjes en vrouwtjes gaan de koningspinguïns gezelschap houden. Blijdorp hoopt dat de ezelspinguïns de andere pinguïns kunnen verleiden tot meer zwempartijen. "Hopelijk kunnen zij de koningspinguïns dan verleiden om te zwemmen, want die vertoeven meer op de kant dan in het water. Eentje gaat zelfs bijna nooit het water in!", aldus een woordvoerder van Blijdorp. De ezelspinguïns zijn al gewend om een bassin te delen met andere pinguïns. Maar het blijft altijd even afwachten hoe de twee soorten op elkaar zullen reageren.

De ezelspinguïn is te herkennen aan een markante vlek voorop zijn kop. Daarnaast heeft hij een lange staart en is hij minder kleurig dan de koningspinguïn. Oorspronkelijk komt de ezelspinguïn voor op sub-antarctische eilanden. Toch zijn de dieren goed vertegenwoordigd in Europese dierentuinen, vooral in Edinburgh waar zestig procent van de Europese dierentuinvogels te vinden zijn. Blijdorp hoopt dat de vogels zich snel thuis voelen en "dat er op termijn ook gebroed gaat worden".

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2009-02-26 09:09:22 - 1803