1

Olifant Annabel overleden

De bejaarde olifant Annabel uit Emmen viel en kon niet meer overeind komen

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 2 maart 2009 Emmen, Drenthe Olifant Annabel uit Dierenpark Emmen is gisteren gestorven. Ze was na een stoeipartij van twee jonge mannetjes in de droge gracht gevallen en kon niet meer overeind komen.

Het gebeurt vaker dat jonge olifanten in de gracht belanden, maar die komen daar meestal relatief eenvoudig uit. De oude Annabel viel op haar rug in de droge gracht. Dierverzorgers van Dierenpark Emmen hebben haar in betere houding weten te leggen, maar slaagden er niet in om Annabel overeind te laten komen.

Hijskraan

Uiteindelijk moest er een hijskraan aan te pas komen om Annabel uit de gracht te tillen. Het dier zakte vervolgens meteen weer door de poten. De dierenarts heeft Annabel vervolgens infusen ingebracht om haar weer op de been te helpen. Ook dat mocht niet baten.
Toen was het de beurt van de brandweer. Deze probeerde luchtkussens onder Annabel te leggen, om haar zo beetje bij beetje op te tillen. Weer tevergeefs. Nadat de hijskraan Annabel nog een keer op haar poten probeerde te laten staan en ook dat mislukte, besloot Dierenpark Emmen de olifant te laten inslapen.

Oud

Annabel was met haar 45 jaar de oudste olifant in Dierenpark Emmen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 maart 2009 - 1334