1

Nieuwe bewoonster voor de Efteling

Assepoester neemt haar intrek in het Sprookjesbos

Bezoek de Efteling Nieuws door

archief oud artikel 31 maart 2009 Kaatsheuvel De Efteling heeft een nieuwe bewoonster: Assepoester. Morgen gaat de Efteling, na een winterstop, weer open voor publiek. Assepoester zal dan haar eerste bezoekers verwelkomen in haar kleine huisje.

Het sprookje van Assepoester is iedereen wel bekend. De Efteling heeft er lang over gedaan om haar in het Sprookjesbos te krijgen, maar gisteren verhuisde zij dan eindelijk in haar wonderlijke huisje. Hier verblijft zij samen met haar boze stiefmoeder en -stiefzussen.

De moderne versie van Assepoester

Het verhaal van het verloren glazen muiltje staat op ieders netvlies gebrand en daarom, zo redeneerde de Efteling, kozen zij voor het minder bekende deel van het sprookje; het verblijf bij haar gemene stiefmoeder. Hier moest Assepoester alles schoon maken en mocht zij nooit mooie kleren aan, zoals haar stiefzussen. Gelukkig komt op een gegeven moment een fee langs die haar omtovert tot een mooie prinses. Zij verovert op het bal de prins, die uiteindelijk met het muiltje stad en land afzoekt naar zijn ware liefde.

Assepoester, haar gemene stiefmoeder en irritante stiefzussen zijn te vinden in een bijzonder klein huisje, naast de grot van Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 maart 2009 - 1303