Verbouwingsproblemen stapelen zich op

Snelle oplevering Rijksmuseum onwaarschijnlijk

Bezoek het Rijksmuseum Amsterdam. Nieuws door

2 april 2009 bijgewerkt: 30 juli 2015 Amsterdam, Noord-Holland Een snelle oplevering van het Rijksmuseum lijkt onhaalbaar. Voor het grootste verbouwingsproject heeft zich nog maar een bedrijf aangemeld. En die offerte is onbetaalbaar voor de overheid.

Wat een verbouwing van vijf jaar moest worden, loopt uit op een slepend project. Sinds het begin van de renovatie van het Rijksmuseum in 2003 zijn er problemen met de aannemers. De overheid had veel minder begroot dan de bouwbedrijven nodig denken te hebben. Daarnaast willen maar weinig mensen de klus op zich nemen, waardoor de overheid met zijn rug tegen de muur staat.

In 2003 heeft het ministerie van Cultuur de aanbesteding in zeven stukjes gehakt om de opknapbeurt ook voor kleinere bouwbedrijven aantrekkelijk te maken. Maar niets heeft geholpen, want er zijn maar weinig gegadigden om deze renovatie op zich te nemen. Volgens de laatste planning moet de renovatie eind 2012, begin 2013 klaar zijn. Maar het lijkt erop dat dit onhaalbaar is. Het grootste project, de verbouwing van het hoofdgebouw, moet namelijk nog van start gaan.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2 april 2009 - 527