1

Poolvossen ontdekken nieuw verblijf

Start campagne 'Roofdieren? Natuurlijk!'

Nieuws door

archief oud artikel 9 april 2009 Rotterdam, Zuid-Holland De poolvossen in Diergaarde Blijdorp hebben een nieuw verblijf. Gisteren verkenden de poolvossen hun nieuwe thuis.

Diergaarde Blijdorp heeft een poolgebied nagemaakt voor de poolvossen. Maandenlang verbleven ze in een klein hok in het oude deel van de dierentuin. Toen het viertal gisteren weer hun pootjes mochten strekken ging dat gepaard met rennen en spelen. De ijsberen - de buren van de poolvossen - keken nuchter toe.

Poolvossen zijn aaibare dieren en trekken daardoor veel publiek. Ze komen voor in de noordelijke delen van Scandinavië, Rusland, Canada en Alaska, en aan de kust van Groenland. De poolvos is een bijzonder dier, omdat de vacht regelmatig van kleur veranderd. In de winter is de vacht wit, maar in de zomer zijn poolvossen grijs/bruin.

Het loslaten van de poolvossen betekent het startsein van de campagne 'Roofdieren? Natuurlijk!' Dit initiatief van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) hoopt dat er meer groene verbindingsstroken in Noord- en Oost-Europa ontstaan, zodat Europese roofdieren minder kwetsbaar worden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 april 2009 - 565

Dit past bij 'Poolvossen ontdekken nieuw verblijf'