1

Apenheul zwaait Dalila uit

37-jarige gorilla maakt kennis met GaiaPark

Waarom moest Dalila uit Apenheul vertrekken?   Nieuws door

15 april 2009 Apeldoorn, Gelderland Gorilla Dalila heeft Apenheul voorgoed achter zich gelaten. Gisterochtend werd ze in alle vroegte vanuit Apeldoorn naar Limburg getransporteerd. De eerste kennismaking met het GaiaPark Kerkrade Zoo is inmiddels achter de rug. Nu alleen nog even wennen.

Er wordt verwacht dat de gorillavrouw zich snel thuis zal voelen. Haar nieuwe groepsgenoten zijn namelijk geen onbekenden. Drie gorilla's uit het park hebben ook in Apenheul geleefd. Het gaat om de 19-jarige leider Makula, de jongere Loango en het vrouwtje Irala.

Herkennen

"Makula en Irala zijn in 2005 naar GaiaPark vertrokken", zegt dierenverzorger Martine Verheij. "Gorilla's hebben een goed geheugen en herkennen soortgenoten na enkele jaren nog met gemak. Ze weet waarschijnlijk nog wel wie Loango is, maar andersom denk ik van niet. Loango was nog erg jong toen hij vertrok uit Apenheul."

Verheij hoopt dat Dalila snel geaccepteerd wordt."Een introductie van een gorilla in een groep is altijd een lastige klus. Gorilla's zijn weliswaar vredelievende dieren, maar heus niet altijd even vriendelijk voor elkaar."

Vanwege de introducties met de andere gorilla's is Dalila de eerste dagen nog niet te zien voor bezoekers van GaiaPark.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-04-15 11:59:30 - 376