De 125ste giraffengeboorte in Arnhemse dierenpark

Bezoek Burgers' ZOO in Arnhem! |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Burgers' ZOO heeft succesvol fokprogramma voor Rothschild-giraffen

21 april 2009 Arnhem, Gelderland In de nacht van maandag op dinsdag is in de Arnhemse dierentuin Burgers' ZOO het 125ste giraffenjong geboren.

Giraffenvrouwtje Jana maakt het goed met haar kerngezonde dochter. Ze zullen de aankomende drie maanden in een apart verblijf wonen. Dit doet het dierenpark om de kleine wankele giraffe te beschermen tegen de volwassen giraffen en oudere jongen. Niet omdat ze haar pijn willen doen, maar omdat ze anders meedrinken waardoor er niet genoeg moedermelk overblijft voor de baby-giraffe. Daarnaast kunnen zebra's nogal ontstuimig reageren op een nieuwe savannebewoner.

Gemiddeld worden er vijf giraffen per jaar geboren in de Burgers' Safari, daarmee is Burgers' ZOO één van de belangrijkste leveranciers van Rothschild-giraffen aan het Europese Fokprogramma. Rothschild-giraffen zijn een ondersoort van de giraffe en leven op de Oost-Afrikaanse savanne in Kenia en Oeganda. Mensen denken snel dat giraffen niet echt met uitsterven bedreigd worden, maar van de Rothschild-giraffen zijn er in het wild nog maar enkele honderden exemplaren over.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-04-21 13:23:17 - 757