Sprookjeswonderland wint DagjeWeg.NL Award 2009

Bezoek het beste uitstapje van het toeristische seizoen 2008 - 2009 Sprookjeswonderland! |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Twee winnaars uit Enkhuizen

23 april 2009 Enkhuizen, Noord-Holland Sprookjeswonderland is het best gewaardeerde uitstapje van Nederland. Een vakjury van DagjeWeg.NL stelde aan de hand van 5000 beoordelingen van Nederlandse dagtoeristen een top 10 samen. Sprookjeswonderwereld kwam als beste uit de bus, vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en omdat bezoekers het uitstapje allemaal becijferden met een 8 of hoger. De DagjeWeg.NL Award 2009 wordt op 1 mei 2009 uitgereikt in Enkhuizen.

Hoge bezoekerswaardering

Het kinderpark in Noord-Holland scoort op diverse punten zeer goed. Zo heeft Sprookjeswonderland een hoge bezoekerswaardering van 8,6 op DagjeWeg.NL. De dagtoeristen vinden het een prachtig opgezet park waar kinderen niet gek gemaakt worden met allerlei wilde en energieslurpende attracties, maar dat het kind juist zelf geprikkeld wordt in hun eigen fantasie. "Super aangelegd park. Mooi en veilig, vooral voor kleine kinderen", vertelt bezoekster Nelly Rikken. “Eigenlijk alle sprookjes komen aanbod en door bijvoorbeeld aan de teen van de reus te wiebelen begint het sprookje van kleinduimpje tot leven te komen met een grappig liedje en bewegende poppen”, vertelt een andere moeder. "Gewoon een heerlijk onbezorgd dagje uit", concludeert dagtoerist Nicole Bruin. Daarnaast loven bezoekers de lage entreeprijs van zeven euro en de versnaperingen die erg goedkoop zijn.

Unanieme jury

Jurylid Annegina Randewijk ondervond geen moeilijkheden tijdens de stemming. "De vier juryleden waren unaniem", vertelt de eindredacteur van DagjeWeg.NL. "Wij hebben als DagjeWeg.NL een helicopterview over alle uitstapjes in heel Nederland. Wij houden ons bezig met allerlei toeristische activiteiten en weten precies welke uitstapjes gewaardeerd worden onder de DagjeWeg.NL-bezoekers." De andere juryleden zijn directeur Nando Eskes en redacteuren Johannes Baas en Tim Kraaijvanger.

Eigenaar Sprookjeswonderland is verrast

"Ik weet dat wij altijd heel goed scoren", zegt Mathijs de Vries, trotse eigenaar van Sprookjeswonderland. "In het artikel over de onbekende sprookjesparken op DagjeWeg.NL kwam Sprookjeswonderland heel goed naar voren." Het park is met 250.000 bezoekers in 2008 een groot succes. "Wij doen er alles aan om een leuk dagje weg aan te bieden tegen een betaalbare prijs", verklaart De Vries. "Mensen komen voor een dagje uit en niet voor toegevoegde zaken. Dus geen reclame in ons park."

De top 10

Op de tweede plaats is Bierbrouwerij Hertog Jan geƫindigd. Het bezoek aan de brouwerij wordt door bezoekers van DagjeWeg.NL geprezen. Werknemers hebben plezier in hun werk, het vertelde verhaal is leerzaam en interessant, en de proeverij wordt zeer gewaardeerd. De entreeprijs van het uitstapje is vier euro; relatief laag in vergelijking met andere uitjes. Het Amsterdamse NEMO sluit de top 3 af.

De rest van de top 10 is verrassend met grote en kleine uitstapjes:

  1. Sprookjeswonderland, Enkhuizen
  2. Bierbrouwerij Hertog Jan, Arcen
  3. NEMO, Amsterdam
  4. Ecomare, De Koog
  5. Het Land van Jan Klaassen, Braamt
  6. Toverland, Sevenum
  7. De Efteling, Kaatsheuvel
  8. Zuiderzeemuseum Enkhuizen
  9. Dierenpark Emmen
  10. Speelstad Oranje

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-04-23 09:28:56 - 7471