Almere krijgt stedelijk museum

Fuchs ontwikkelt visie over toekomstig museum

Nieuws door

archief oud artikel 24 april 2009 Almere, Flevoland Almere krijgt een eigen stedelijk museum. Casa Casla Rudi Fuchs, voormalig directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, formuleerde een visie voor het nieuwe museum.

De visie van Fuchs is erg breed: een eigentijds museum met een overzicht van de historie van Almere, de stadsontwikkeling en hedendaagse kunst. Daarnaast biedt het nieuwe museum ruimte voor kleine en grote tentoonstellingen, maar ook voor presentaties en lezingen.

"Met de komst van dit stedelijk museum komen we weer dichter bij de culturele infrastructuur die past bij een stad met de omvang van Almere. Het moet een uitnodigende plek worden, letterlijk een (t)huis voor alle bewoners en bezoekers van Almere en een visitekaartje van onze stad", vertelt wethouder Arno Visser. "Voordat het museum er staat kan op andere plaatsen in de stad al een start worden gemaakt met het idee en kunnen er thema-tentoonstellingen worden georganiseerd. Dat pak ik op."

Visser kan in ieder geval rekenen op de steun van minister Plasterk. Wanneer het museum opent, is nog niet bekend. Ook over de locatie is nog niets bekend.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-04-24 09:44:03 - 836

Dit past bij 'Almere krijgt stedelijk museum'

1 reactie