"De ergste horrorfilm die ik gezien heb"

Vijf doden na drama Apeldoorn |  
Nieuws door

DagjeWeg.NL-redacteur was getuige van ramp in Apeldoorn

30 april 2009 Apeldoorn, Gelderland "Het ene moment ben je vrolijk aan het hossen en een paar tellen later sta je als aan de grond genageld." DagjeWeg.NL-redacteur Johannes Baas heeft nog steeds knikkende knieën. Hij was vandaag getuige van de ramp die zich voltrok op de kruising van de Loolaan en de Jachtlaan in Apeldoorn.

"Ik kan het nog steeds niet bevatten", vertelt hij verbijsterd. "Waarom hier? Waarom op Koninginnedag? Waarom deze onschuldige mensen? Waarom…" Ondanks dat er al weer tien uur zijn verstreken, staat het Koninginnedagdrama nog vers in zijn geheugen.

Rennen

"Het was tien over half twaalf, de koninklijke bus was net gepasseerd", vertelt Johannes. "Ik ging even een hapje eten en liep vanaf de Loolaan in noordelijke richting naar de Gedenknaald. Toen er werd omgeroepen dat er ‘iets’ gebeurd was, wist ik dat het mis was en ben ik gaan rennen."

Eenmaal aangekomen bij de onheilsplek trof hij een verbijsterde mensenmassa. "Iedereen was verslagen en had tranen in de ogen. Voor mij strekte een waar slagveld van gewonden, hulpverleners en omstanders. En overal lag glas."

Horrorfilm

Wat hem het meest bijblijft zijn de verschrikkelijke beelden. "Op twee meter afstand lag een vrouw met een gapende beenwond", vertelt hij. "Drie meter naast haar probeerden een zestal hulpverleners een man te reanimeren die hevig uit zijn hoofd bloedde. Daarachter lag ook weer iemand, totaal levenloos. Dit is de ergste horrorfilm die ik ooit gezien heb."

Beelden die Johannes maakte met zijn mobiele telefoon.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-04-30 21:45:02 - 6489