Een dikke deken van betovering

Bezoek Sprookjeswonderland in Enkhuizen! | Reportage door

Sprookjeswonderland in Enkhuizen ademt magie

7 mei 2009 Enkhuizen, Noord-Holland Iedereen heeft wel eens door een sprookjesboek gebladerd. Wie herinnert zich de streken van Hans en Grietje niet? Of de zevenmijlslaarzen van Klein Duimpje? In Sprookjeswonderland in Enkhuizen kruipt u een sprookjesboek in, een magische belevenis.

Niet schrikken! De eeuwenoude heks bij de ingang van Sprookjeswonderland is niet zo ijzig als haar donkerzwarte heksenhoed doet vermoeden. Met haar zonnige gezicht vol groene vlekken is heks Hupsakee een betoverend vriendelijke verschijning. "Welkom, welkom", krast ze. Haar bezem staat geparkeerd tegen het hek van het populaire kinderpark. Zal ze zo wegvliegen?

Sprookjeswonderland heeft een super spannende speeltuin waar kinderen heerlijk kunnen ravotten. Leuke attracties zijn onder meer de Dobberbootjes, de Vogeltjestrein en natuurlijk Hamelen.

Griezelig babbeltje

Het is voor de kids niet te hopen dat Hupsakee wegvliegt, want ze is een wonderlijke toevoeging aan het fabelachtige sprookjespark. Net als medeheksen Pompoentje, Pruttelthee, Tuttebel, Gruttebreij en Griebel is ze altijd in voor een griezelig gezellig babbeltje. Als Hupsakee lacht, schijnt de zon. Vertelt Hupsakee, dan loeit de wind door het Sprookjesbos. Huilt heks Hupsakee, dan stroomt de regen met bakken uit de hemel.

Sprookjeswonderland ademt magie, zij het alleen al door de prachtige siertuinen. De diversiteit aan plantjes schept een adembenemende kleurzee. Op kinderboerderij 'de Bokkesprong' leven de wonderen van de natuur onder andere voort in damhertjes, kangoeroes, lama’s en ara’s.

Kabouterbakker

Wie door het knusse Kabouterdorp wandelt, verandert het liefst zelf in een klein aardmannetje of –vrouwtje. Wat zou de bezoeker de Kabouterbakker graag een handje helpen, achter de naaimachine kruipen van Saartje Schaartje, of een hengeltje uitwerpen naast de Vissende Kabouter. Een mens kan echter slechts verwonderen, verbazen en beleven.

Deze gevoelens worden versterkt in het fantastische Sprookjesbos, dé plek van herkenning. Hier komen klassieke sprookjes als Roodkapje, Doornroosje en de Reus en Klein Duimpje letterlijk en figuurlijk tot leven. Is er een waaghals die de gigantische reus durft te wekken? Wie opent met zijn blote handen het toveratelier van de oude magiër Magus Fluvius? Zonder hulp, kan hij zijn toverkunsten echt niet vertonen. Kinderen die zelf willen 'toveren' moeten naar de werkplaats van Gepetto toe. Wie met zijn vingers op het kozijn drukt, tovert er mooie muziek uit. Gepetto gaat gelijk harder werken aan Pinnokio.

Vadertje Tijd

Kijk! Vadertje Tijd wordt wakker. In zijn Tijdhuis zorgt hij, samen met de vier seizoensfeeën, dat de tijd zijn beloop heeft. In de lente dansen de narcissen, in de zomer plonzen de kikkers in de sloten, in de herfst zijn twee paddestoelen smoorverliefd en in de winter ontwaken de trollen uit hun winterslaap.

In de grote theaterzaal van Kasteel Violinde vertelt Leonardo het ontroerende verhaal over het verwende prinsesje Violinde. Ze loopt weg van huis en verdwaalt in het bos waar ze terecht komt bij de wilde dieren. Zal ze ooit nog terugkeren bij haar vader?

Sprookjeswonderland creëert een volstrekt andere wereld en dat maakt het park zo uniek. Alles is bedekt onder een dikke deken van betovering. Kruip er heerlijk onder, of trek het op tot over de oren. Er is niemand die het verhaaltje uitblaast.

Sprookjeswonderland

Maak uw dagje weg in West-Friesland compleet met een bezoekje aan Bakkerijmuseum 'De Oude Bakkerij'. Of kom op stoom in Hoorn. De Museumstoomtram blijft nog een poosje op u wachten.
Foto 1. In Sprookjeswonderland kruipt u een sprookjesboek in. Maak zelf de Reus wakker. Foto's, Johannes Baas
Foto 2. Zal heks Hupsakee zo wegvliegen?
Foto 3. Heks Hupsakee is altijd in voor een griezelig gezellig babbeltje.
Wie door het knusse Kabouterdorp wandelt, wordt het liefst zelf een klein aardmannetje.
Help magiër Magus Fluvius. Zonder hulp kan hij zijn toverkunsten niet vertonen.
Er is niemand die het verhaaltje uitblaast.
Bij de werkplaats van Gepetto wordt muziek getoverd.

4 reacties:

Laatst gewijzigd: 2018-10-11 10:16:20 · Gepubliceerd: 2009-05-06 17:57:47 - 4576