1

Kinderboerderijen helemaal niet zo diervriendelijk

Dierenbescherming komt naar buiten met schokkende informatie

Op zoek naar een kinderboerderij in de buurt? Nieuws door

archief oud artikel 7 mei 2009 Landelijk Uit onderzoek van de Dierenbescherming Noord-Holland Noord blijkt dat kinderboerderijen teveel jonge dieren geboren laten worden om de bezoekcijfers op te krikken. Na de drukke zomerperiode worden de jonge geitjes, kalfjes en varkens gedood.

Dierenbescherming Noord-Holland Noord heeft met alle kinderboerderijen in de regio gesprekken gevoerd. Uit dit onderzoek kwamen schokkende feiten naar voren. De kinderboerderijen laten teveel jonge dieren geboren worden om de bezoekersaantallen op te krikken. Maar na de zomerperiode blijkt dat er teveel jonge dieren zijn om te kunnen verzorgen.

Vooral de kalfjes, jonge geitjes en lammetjes trekken veel publiek. De jonge dieren spreken erg tot de verbeelding van de grote en de kleine bezoeker. Daarom roept de Dierenbescherming bezoekers van de kinderboerderijen op om kritisch en alert te zijn. De Dierenbescherming wil namelijk dat kinderboerderijen een goed fokbeleid gaan voeren, zodat er na de zomer niet zoveel (jonge) dieren worden afgevoerd naar slachthuizen. Of in sommige gevallen op de kinderboerderij worden afgemaakt om het overschot aan beesten weg te werken.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 mei 2009 - 1251