1

Zeldzame zebra geboren Artis

Ernstig bedreigde Grévy-zebra geboren in Amsterdamse dierentuin

Bezoek Artis Nieuws door

archief oud artikel 15 mei 2009 Amsterdam, Noord-Holland Binnen 10 minuten kon de pasgeboren zebra in Artis al meelopen met de kudde. Er zijn in de natuur nog maar zo'n 2000 Grévy-zebra's, Artis heeft er weer eentje bij.

Het mannetje werd vanmorgen geboren. Het is het vierde jong van merrie Assizi en vader Fonzie. Grévy-zebra's zijn heel zeldzaam en worden met uitsterven bedreigd. Extra goed nieuws dus, want Artis maakt zo goede sier in het Europese fokprogramma om deze diersoort voor uitsterven te behoeden. Het fokprogramma telt nu 280 Grévy-zebra's.

Zwangerschap

De draagtijd van deze zebra's is ongeveer dertien maanden. Het jong kan vervolgens binnen tien minuten lopen. De zebra's zien er met hun grote oren en kleine strepen net wat anders uit dan andere zebra's. Bezoekers van Artis kunnen het dier in Amsterdam komen bewonderen: het loopt daar nu al mee met de kudde.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 mei 2009 - 582

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...