1

Drouwenerzand is eindeloos leuk

Onbeperkt eten en drinken en onbeperkt plezier in Drouwenerzand

Bezoek Drouwenerzand Attractiepark   Reportage door

23 juni 2009 Drouwen, Drenthe Het is opvallend rustig in de rij voor de gratis frikadellen. Zouden alle kinderen hun buik al vol hebben? De 'snackafgifte' is binnen, buiten is het heerlijk zonnig. Meer dan duizend kinderen lopen en rennen door het attractiepark. Het plezier in Drouwenerzand Attractiepark is, net als het eten en drinken, onbeperkt.

Stel je voor: een dag lang gratis frikadellen, broodjes hamburger, verse soft-ijsjes, kroketten en liters limonade. Wie wel eens in Attractiepark Drouwenerzand is geweest, heeft zijn vrienden er ongetwijfeld lekker mee gemaakt. Het Drentse attractiepark omschrijft zijn succesformule met twee woorden: onbeperkt en inclusief. De toegang tot het park is € 11,50. De rest van de dag hoeven de bezoekers hun portemonnee niet meer te trekken. Alles is inbegrepen: de attracties, de parkeerplaatsen, de toiletten en al het eten en drinken. Alle bezoekers mogen zich onbeperkt tegoed doen aan friet, ijs, ranja, frikadellen, soep en kroketten.

Op het grote terras zitten ouders en grootouders heerlijk te genieten van de zon en van hun spelende (klein)kinderen. Aan een paar tafels zitten juffen en meesters van een basisschool, ze zijn herkenbaar aan hun school-shirt. Het is heerlijk om de honderden kinderen te zien genieten van de leuke attracties. Voor iedereen is er wel wat. De kleintjes vinden het treintje en het authentieke Carrousel geweldig. Voor grotere kinderen is er ook genoeg uitdaging. Het spectaculairst is de 'Rolling Stones', een Hunebed8baan. Er zijn nog veel meer leuke attracties, zoals:

  • De piratenboot
  • De Spinning Coaster, een soort achtbaan met draaiende wagentjes
  • De parajump
  • De twaalf meter hoge Himalaya klimtoren
  • Een enorme indoor apenkooi, waar kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren
  • Bootjes
  • Botsauto's
  • En nog veel meer attracties

Gratis, maar niet goedkoop

Na een middagje in Attractiepark Drouwenerzand besef je hoe heerlijk het is om in een pretpark rond te lopen waar kinderen niet bij hun ouders hoeven te zeuren om een ijsje of een patatje. Ze mogen pakken zoveel ze willen. Sommige kinderen eten wel vijf frikadellen, een ander kan er misschien wel acht op. Dat mag. Alles mag in Drouwenerzand. Het is er echt onbeperkt en inclusief. Dat betekent overigens niet dat het attractiepark de goedkoopste snacks maakt: de snacks worden in vloeibare vetten gefrituurd, met een minimum aan zout. De sausjes zijn van een bekend merk en zo gezond mogelijk. Het eten is gratis, maar bepaald niet goedkoop.

Nasmaak

Gratis eten en drinken is leuk, maar daarvoor kom je natuurlijk niet naar een attractiepark. Het zijn de attracties en de leuke sfeer die de blijvende herinneringen aan Drouwenerzand maken, niet de frikadellen. Echt niet. Zodra de snacks weer zijn verteerd, blijft je nog wekenlang een heerlijke smaak bij. Het is de smaak van goede herinneringen aan een geweldig park.

Foto 1. In de Sky Gliders moeten de inzittenden zo hard mogelijk trappen om helemaal rond te gaan.
Foto 2. Het gratis ijs vindt op warme zomerdagen gretig aftrek.

Laatst gewijzigd: 2022-03-02 11:52:26 · Gepubliceerd: 2009-06-18 14:59:10 - 19446