1

ABC-eilanden veiligste vakantiebestemming

Aruba, Bonaire en Curaçao in top tien van veiligste vakantiebestemmingen

Nieuws door

archief oud artikel 23 juni 2009 Ede, Gelderland Uit onderzoek van het Amerikaanse reismagazine Forbes Traveler blijkt dat de ABC-eilanden tot de tien meest veilige reisbestemmingen behoort. Aruba scoort zelfs een 'perfect' in de cruiseschip criminaliteitsenquête.

Door de Holloway-affaire kwam Aruba een tijd lang negatief in het nieuws. Maar uit onderzoek blijkt nu dat het juist één van de veiligste bestemmingen is voor toeristen. De onderzoekers keken naar verschillende onderzoeken rondom criminaliteit in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan de United Nations enquete over wereldwijde criminaliteitstrends. Daarnaast bekeken ze of de bestemming last heeft van natuurrampen, sociale of politieke onrust, oorlogen en terrorisme.

En de criminaliteitscijfers van Aruba, Bonaire en Curaçao liegen er niet om. Er is weinig criminaliteit, er is bij geen politiek onrust en de landen liggen te zuidelijk om door orkanen te worden geteisterd. Dit zijn zeker goede resultaten voor de Antillen en Aruba. Misschien toch maar een reisje boeken naar deze zonnige én veilige bestemmingen?

De 10 veiligste bestemmingen zijn: ABC-eilanden, Bhutan, Cyprus, Dubai, Singapore, Ierland, IJsland, Mauritius, Nieuw-Zeeland en Zwitserland.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 juni 2009 - 1818

Dit past bij 'ABC-eilanden veiligste vakantiebestemming'