XL hondendrollen in Botanische Tuin

Opblaasbare kunsten werken in de Botanische Tuin in Utrecht

Bezoek de Botanische Tuinen in Utrecht! Nieuws door

archief oud artikel 25 juni 2009 Utrecht, Utrecht De Amerikaanse kunstenaar Paul McCarthy krijgt (veel) ruimte om zijn opblaasbare kunstwerken in de Botanische Tuinen neer te zetten. De aparte figuren zijn vanaf 4 juli tot en met 13 september in de idyllische tuin te zien.

Niet iedereen is er weg van, maar bezoekers zullen de opblaasbare kunstwerken in iedergeval niet over het hoofd zien. De tentoonstelling draagt de naam Air Pressure, en laat tien werken van de aparte kunstenaar zien. Ook de bekende 'Kabouter Buttplug' is te zien in een opblaasbare vorm. Dit kunstwerk kwam in de publiciteit omdat de Rotterdamse gemeenteraad het beeld, dat officiël de naam 'Santa Claus' draagt, aankocht ter versiering van De Doelen. De gemeenteraad raakte in verlegenheid toen het beeld in de volksmond bekend kwam te staan als 'Kabouter Buttplug'.

Paul McCarthy heeft nog genoeg inspiratie en verrast het publiek met een XL hondendrol en gekke varkens. De opblaasbare voorwerpen variëren in hoogte van 4 tot 24 meter.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-06-25 13:25:58 - 1706