Plukken voor een prikkie in deze pluktuinen

Tuinen voor een dagje uit |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Pluk hier je eigen bloemen, fruit en groenten

6 juni 2020 Natuur Landelijk Voor wie geen groene vingers heeft maar het wel leuk vindt verse bloemen, groenten en fruit in huis te hebben, is een pluktuin het perfecte dagje uit. Complete boeketten, verse aardbeien, vergeten groenten: in deze pluktuinen pluk je voor een prikkie. Toegang is namelijk gratis; je betaalt alleen voor wat je hebt geplukt. Leuk met het hele gezin, samen met een vriend of vriendin of een originele date.

Foto 1. Leuk met de kids: een dagje naar een pluktuin. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Als een pro plukken in Putten

PUTTEN - In de tuinen van Pluktuin Het Platteland kun je zelf groente, fruit en bloemen plukken. Je krijgt op locatie een mandje, mes en schaar zodat je als een groene pro aan de slag kunt. Handig: neem wel zelf een tas of kratje mee om je oogst in te bewaren voor de rit naar huis. Wat je bij Pluktuin Het Platteland kunt plukken verschilt per seizoen. Zomerse boeketten, vergeten groenten en in het najaar pompoen en boerenkool. Er is ook een theetuin met koffie, high tea en lunch en binnen kun je een collectie brocante bekijken.

Fruitige pluktuin op Terschelling

FORMERUM - Bij Zelfpluktuin Groenhof op Terschelling is van alles lekkers te plukken. Aardbeien, frambozen, kersen, allerlei soorten bessen én veldbloemen. Alles is duurzaam geteeld. Wat je tijdens je bezoek kunt plukken, hangt ervan af wat er op de dag van je bezoek aan de tuin plukrijp is. Even kijken is gratis. Als je iets plukt wordt je oogst gewogen en betaal je een specifiek bedrag. In het tuinwinkeltje bij de tuinen zijn biologische en ambachtelijke fruitproducten te koop.

Leer alles over kruiden in Drenthe

VEENHUIZEN - Pluk zelf een voorraad bloemen, groenten of kruiden bij elkaar in De Tuinen van Weldadigheid of laat je rondleiden door de verschillende tuinen. Leuk en nog leerzaam ook: leer bijvoorbeeld welke kruiden genezende krachten hebben en welke lekker zijn voor een eigen gebrouwen kruidenthee. Er zijn verschillende arrangementen te boeken voor mensen met en zonder ervaring in de tuin. Zo kun je met je moestuinclub naar deze pluktuin voor een rondleiding met allerlei tips om je eigen tuin zo goed mogelijk te onderhouden.

Foto 2. Verzamel je eigen collectie aan bloemen, fruit of groenten in een pluktuin. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.
Foto 3. Leuk met het hele gezin. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-09-29 14:23:36 · Gepubliceerd: 2017-07-31 17:18:20 - 8761