1

Plukken voor een prikkie in deze pluktuinen

Pluk hier je eigen bloemen, fruit en groenten

Tuinen voor een dagje uit   Redactioneel door
Foto 1. Verzamel je eigen collectie aan bloemen, fruit of groenten in een pluktuin. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

29 mei 2023 bijgewerkt: 1 juni 2023 Natuur Landelijk Voor wie geen groene vingers heeft maar het wel leuk vindt verse bloemen, groenten en fruit in huis te hebben, is een pluktuin het perfecte dagje uit. Complete boeketten, verse aardbeien, vergeten groenten: in deze pluktuinen pluk je voor een prikkie. Toegang is namelijk gratis; je betaalt alleen voor wat je hebt geplukt. Leuk met het hele gezin, samen met een vriend of vriendin of een originele date.

Als een pro plukken in Putten

Putten, Gelderland - In de tuinen van Pluktuin Het Platteland kun je zelf groente, fruit en bloemen plukken. Je krijgt op locatie een mandje, mes en schaar zodat je als een groene pro aan de slag kunt. Handig: neem wel zelf een tas of kratje mee om je oogst in te bewaren voor de rit naar huis. Wat je bij Pluktuin Het Platteland kunt plukken verschilt per seizoen. Zomerse boeketten, vergeten groenten en in het najaar pompoen en boerenkool. Er is ook een theetuin met koffie, high tea en lunch en binnen kun je een collectie brocante bekijken.

Foto 2. Leuk met het hele gezin. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Fruitige pluktuin op Terschelling

Hoorn, Friesland - Bij Zelfpluktuin Groenhof op Terschelling is van alles lekkers te plukken. Aardbeien, frambozen, kersen, allerlei soorten bessen én veldbloemen. Maar ook groentes en kruiden. Alles is duurzaam geteeld. Wat je tijdens je bezoek kunt plukken, hangt ervan af wat er op de dag van je bezoek aan de tuin plukrijp is. Even kijken is gratis. Als je iets plukt wordt je oogst gewogen en betaal je een specifiek bedrag. In het tuinwinkeltje bij de tuinen zijn biologische en ambachtelijke fruitproducten te koop.

Leer alles over moestuinen in Drenthe

Veenhuizen, Drenthe - Pluk zelf een voorraad bloemen, groenten of kruiden bij elkaar in De Tuinen van Weldadigheid of neem een kijkje in het winkeltje. Hier verkopen ze zelfgemaakte lekkernijen met de producten uit eigen tuin. Voor groepen is er ook de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen of een lezing bij te wonen. Wil je de ins en outs weten van het moestuinieren? Volg een cursus! Dit kan op locatie of gewoon bij je thuis. In vier avonden leer je de basis over grondbewerking, vruchtwisseling, ziekten en plagen, teelt en oogst. Ideaal voor mensen die net beginnen met hun moestuin.

● Let op: Entree tot de tuin bedraagt hier € 4,-.

Creatief aan de slag in Amstelveen

Nes aan de Amstel, Noord-Holland - Op een mooi plekje aan de Amstel, vlakbij Amstelveen, is er het hele jaar door van alles te plukken in Pluktuin Amstelveen. Wandel door de siertuin en geniet van een cappuccino en een lekker taartje in de theetuin. En pluk vanaf het voorjaar de mooiste bloemen bij elkaar in prachtige uitbundige boeketten. In elk seizoen is er wat te zien en te doen in deze gezellige pluktuin. Volwassenen en kinderen laten hun creativiteit de vrije loop tijdens een workshop en ook voor feestjes is de pluktuin een mooie locatie.

Fruit, groente en bloemen plukken in Wageningen

Wageningen, Gelderland - Met een mandje en een schaar in de hand is er van alles te plukken in Pluktuin de Bosrand. Vanaf deze mooie tuin heb je een prachtig uitzicht over het glooiende landschap van de Wageningse Eng. Pluk een mooi boeket, vul bakjes met frambozen, aardbeien en bessen en plof dan neer aan een tafeltje in de tuin. Een heerlijk fruitsapje erbij en misschien nog iets lekkers? Op de website is te vinden wat er te plukken is en kun je ook fruit en bloemen bestellen.

● Let op: Je betaalt een klein bedrag voor entree, maar dit wordt weer verrekend met wat je geplukt hebt.

Foto 3. Drink een vers fruitsapje bij Pluktuin de Bosrand in Wageningen. Foto: DagjeWeg.NL

Plukken in Stoutenburg

Stoutenburg, Utrecht - Voor een pluktuin vol vrolijkheid zit je bij Pluktuin Stoutenburg wel goed. Van half april tot begin mei bewonder en pluk je hier kleurrijke tulpen en vanaf juli staan de zomerbloeiers er prachtig bij. Pluk een boeket met onder andere dahlia’s, ammi majus, lathyrus. goudsbloemen, korenbloemen, zinnia’s. Combineer een wandeling door de tuin met een heerlijk high-tea of een drankje in het theehuis. Ook in de herfst zijn ze geopend, dan zijn er pompoenen.

Alle pluktuinen per provincie

Tuinen voor een dagje uit

Foto 4. Leuk met de kids: een dagje naar een pluktuin. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2023-06-01 15:45:18 · Gepubliceerd: 2017-07-31 17:18:20 - 12794