1

Handtassen, muntgeld en dadels

Een pitstop langs de A27 bij Shoppingcenter Overvecht

Shoppingcenter Overvecht Reportage door

archief oud artikel 13 juli 2009 Utrecht, Utrecht Wie had dat ooit gedacht? Een hypermodern winkelcentrum in een zogenaamde krachtwijk? Deze plek bestaat in ons eigen Utrecht.

“Heerlijk.” Een jonge vrouw houdt een Hollandse Nieuwe stevig vast. De vin is sterk genoeg om de rest van de vis bijeen te houden. In één hap is de rauwe verschijning verdwenen. “Normaal neem ik er uitjes bij, maar ik moet zo nog werken. Dat is niet zo aardig voor mijn collega's”, grinnikt ze. De in het rood gehulde twintiger kijkt op haar horloge en beseft dat ze nog een half uurtje heeft. “Oh, dan ga ik nog even naar binnen.” Ze wandelt het moderne Shoppingcenter Overvecht in. Een goede keus, alleen ook wel jammer. Een half uurtje is namelijk bij lange na niet genoeg.

Grote naam, grote locatie

Shoppingcenter Overvecht heeft een belangrijke regionale functie. In de wijde omgeving komen bezoekers naar het luxe winkelcentrum om te winkelen. Dit is helemaal niet gek, want Shoppingcenter Overvecht is met 110 winkels na Hoog-Catherijne het grootste winkelcentrum van Utrecht. Daarnaast is er bijna altijd wel een plekje vrij op de gratis parkeerplaats. Vroeger heette het gebouw winkelcentrum Overvecht. Vorig jaar kwam daar verandering in. "Mensen denken bij winkelcentrum steeds vaker aan iets kleins", vertelt Carla van Elk, assistent centrummanagment van de organisatie. "Dat is ook logisch. Tegenwoordig noemt een groep van vijf winkels zichzelf al een winkelcentrum. Het woord 'shoppingcenter' heeft wat meer allure en past perfect bij deze plek."

Zomer in Overvecht

"Kijk mam, een H&M", gilt een meisje naar haar moeder. Langzaam sjokt de vrouw door. Haar kinderwagen is blijkbaar te zwaar beladen. "Ik kom eraan, wacht even", maar voordat ze de zin voltooid is haar kind al in de winkel verdwenen. Niet alleen voor het meisje, maar voor iedereen is er wel een favoriete winkel in Shoppingcenter Overvecht. De één gaat het liefst naar de AH XL om boodschappen te doen, terwijl de ander de C&A de leukste plek vindt om inkopen te doen. En dan zijn er ook nog mensen die het liefst hele dagen cd-hoezen bekijken in de Free Record Shop. Het kan allemaal in Overvecht.
Naast winkelen is er veel meer te doen in Shoppingcenter Overvecht. "Er zijn activiteiten voor jong en oud", legt Van Elk uit. "Op bepaalde dagen rijdt de kindertrein door het winkelcentrum. Ook brengt Sinterklaas jaarlijks een bezoekje aan deze plek." Verder zijn er nog kerstmarkten, knutselfeesten, chocoladeparty's en fotoshoots.

Multiculturele markt

Shoppingcenter Overvecht ligt in de wijk Overvecht, een gebied met veel diversiteit. De multiculturele sfeer proeven bezoekers niet binnen, maar vooral buiten het winkelcentrum. Iedere donderdag is er een markt die wordt gedomineerd door de meest exotische kraampjes. Dadels proeven, een trendy hoofddoek uitkiezen of misschien wel een zak specerijen inslaan. Daarnaast ontbreken de Goudse kazen, haringen en bakjes kibbeling niet. Deze markt is van alle markten thuis.

Pitstopwaardig

Of u nu op weg bent van Den Helder naar Maastricht, of van Amersfoort naar Zandvoort, of misschien wel gewoon van Amsterdam naar Utrecht: Shoppingcenter Overvecht is een prachtige locatie om even te stoppen. Kom niet met een lege portemonnee, want de verleiding om te kopen is onweerstaanbaar. Gegarandeerd dat u vertrekt met ontelbaar veel handtassen, een portemonnee met muntgeld en glimmende dadels.

Een overzicht van alle winkels? De exacte data van evenementen weten? Kijk voor een compleet overzicht op de website van Shoppingcenter Overvecht.

Laatst gewijzigd: 2023-09-29 17:53:23 · Gepubliceerd: 13 juli 2009 - 2648