Uit in Utrecht

 deel via WhatsApp | Reportage door

De leukste uitjes in Utrecht

13 juli 2009 Utrecht, Utrecht De centrale provincie van Nederland heeft een aansprekende hoofdstad: Utrecht. Deze stad is niet alleen één groot winkelparadijs, maar ook een uitvalbasis voor cultuursnuivers. Het oude centrum staat bol van historie, met de krachtige watertoren en de fiere Dom als hoogtepunten. Net achter station Utrecht Centraal vinden bezoekers het superleuke Geldmuseum.

Niet genoeg aan één dag om van Utrecht te genieten? Blijf er dan lekker een weekend of een midweek. Boek een mooi hotel in het centrum van Utrecht!

Vakantiehuisjes in Utrecht

Liever een eigen huisje tot de beschikking? Boek dan een vakantiehuisje in Utrecht!

Nieuwsbrief special Utrecht.

Aanbevolen uitstapjes in UtrechtLeuke dingen doen in Utrecht

City Games - GPS-spel Utrecht

Citygames zijn gemaakt voor groepen die een echt avontuurlijk spel willen beleven. Het decor van dit spel is een hele stad. De spelers gaan op pad door de stad en krijgen een GPS-telefoon mee. Via deze telefoon kan iedere speler op elk moment zien waar zijn teamgenoten of tegenstanders zijn.

Dick Bruna Huis

Nederlands beroemdste konijntje, dat is Nijntje! Sinds Dick Bruna haar 1955 ontwierp is het konijntje uitgegroeid tot een internationale bekendheid. Het werk van Dick Bruna is permanent te zien in het Dick Bruna Huis in Utrecht.

Utrecht Experience

Met Utrecht Experience worden, in groepen van 5 tot 10 personen, zelfstandige routes gelopen. Er wordt onder andere een bezoek gebracht bij een aparte onderneming, kunstenaars, artiesten en mensen met een bijzondere levenswijze. Op deze manier wordt er kennis gemaakt met bijzondere en aparte dingen in Utrecht.

Canal Bike Utrecht

Net als in Amsterdam kunnen er ook in de Domstad waterfietsen gehuurd worden. Fiets langs de terrasjes aan het water, met uitzicht op de consoles en mooie grachtenpandjes. De gratis routebeschrijvingen bevatten, naast de route, leuke anekdotes. Er zijn ook groepsarrangementen (vanaf 15 personen) mogelijk voor bijvoorbeeld een personeelsfeest, familiefeest of een reünie. Reservering is noodzakelijk.

Botanische Tuinen Universiteit Utrecht - Fort Hoofddijk

Fort Hoofddijk is één van de Utrechtse Botanische Tuinen. De tuin is eigendom van de Universiteit Utrecht. Naast de onderzoeks- en onderwijsfunctie van de tuin, is Fort Hoofddijk ook open voor publiek. Ook zijn er speciale activiteiten en kan iedereen er op afspraak een rondleiding krijgen.

Sonnenborgh - museum & sterrenwacht

Wie meer over de sterrenhemel te weten wil komen, kan terecht bij Sonnenborgh museum & sterrenwacht. Via telescopen en andere attributen kan de bezoeker van alles te weten komen over hemellichamen, sterren en andere wetenwaardigheden. De sterrenwacht is gevestigd in een 16e-eeuws bastion en ook daarvan kan men de historie te weten komen.

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum bestaat uit vier werelden: De Grote Ontdekking, Droomreizen, Stalen Monsters en De Werkplaats. Iedere wereld heeft zijn eigen verhaal. De Grote Ontdekking vertelt de geschiedenis vanaf het jaar 1800. Met de eerste machinist in Nederland, John Middlemiss wordt een tocht gemaakt die begint in een mijnschacht. Hier wordt kennis gemaakt met de eerste stoommachine. In de wereld Droomreizen wordt het verhaal verder verteld vanaf de 19e eeuw. De trein is inmiddels een vervoermiddel geworden dat grenzen verlegt. In de wereld van de Stalen Monsters wordt een tocht gemaakt langs verschillende soorten stoomlocomotieven. In de laatste wereld De Werkplaats wordt ontdekt hoe een stoomlocomotief nu precies werkt. Kortom, de vier werelden vertellen het complete verhaal over het ontstaan en de werking van de locomotief.
Bekijk alle uitstapjes in Utrecht!

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 20:12:54 · Gepubliceerd: 2009-07-10 09:41:50 - 18293

Kijk ook bij...

3 reacties: