1

Almere op z'n kop

Havenfestival Almere: 4, 5 en 6 september 2009

Almere Havenfestival Redactioneel door

archief oud artikel 10 augustus 2009 Almere, Flevoland Almere Haven springt een weekend per jaar uit de ban. Op 4, 5 en 6 september is het weer tijd voor het jaarlijkse Almere Haven Festival!

Het festival wordt door 50.000 enthousiaste bezoekers bezocht. Er vinden verschillende activiteiten plaats, zoals een Kunstmarkt, een Havenkom Proeverij en een gratis klassiek havenkomconcert. Het festival is een leuk dagje uit, vooral in combinatie met een bezoek aan de mooie moderne stad Almere.

Een bekend onderdeel aan het jaarlijkse festival is de Havenkom Proeverij. Langs de havenkom staan allemaal gezellige tenten waar bezoekers heerlijke hapjes en drankjes kunnen proeven. Proef de hele dag door gerechten uit verschillende keukens en ontdek zo de Flevolandse kaart.

Havenkomconcert tot Botterrace

Een aanrader is het Klassiek Havenkomconcert op zaterdag. Vindt u een normaal klassiek concert te duur? Dan heeft u geluk! Het Klassiek Havenkomconcert is namelijk helemaal gratis! De Filharmonie speelt hoogtepunten uit opera's als Rigoletto en La Traviata, toppers uit het oeuvre van Giuseppe Verdi. Dirigent is Giordano Bellincampi die bekend werd door opera's te dirigeren als La Boheme, Traviata en Aida.

Op vrijdag vindt de jaarlijkse Botterrace op het Gooimeer plaats. De bezoekers op zaterdag en zondag hebben geluk, want een aantal botters blijft gewoon in de havenkom. Bezoekers kunnen zaterdag en zondag voor een paar euro's een tochtje maken op het Gooimeer. Bezoekers uit Huizen kunnen met het botterveer naar het festival.

Kunst, geen kitch

Op zaterdag 5 september zijn de kunstliefhebbers aan de buurt. Aan de Kerkgracht staan meer dan vijftig marktkramen waar kunstenaars hun werk exposeren. Ziet u iets leuks? Dan kunt u het kunstwerk kopen en 's avonds in huis hangen of neerzetten. Naast schilderijen en aquarellen zijn er ook sieraden en design op de markt te koop.

Andere activiteiten tijdens het Havenfestival zijn een bierproeverij, optredens van de shantykoren een een antiekmarkt. Daarnaast is winkelcentrum Haven geopend die een aantal spectaculaire acties heeft. Voor shopaholics is het Havenfestival dus ook bijzonder leuk!

Kom naar het Almere Haven Festival en maak er drie schitterende dagen van. Meer informatie staat op de website van het Havenfestival. Tot september!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 augustus 2009 - 1096