1

Babyinvasie in Apenheul

'Make love not war' baby's schieten uit de grond

Nieuws door

archief oud artikel 11 augustus 2009 Apeldoorn, Gelderland En nummer twee is geboren! Vrijdag beviel bonobo Kambuka van een gezonde baby, vannacht was Zuani aan de beurt.

Een golf bonobo-aapjes overspoelt deze zomer Apenheul. Van de zes vrouwelijke bonobo's waren er de afgelopen maanden drie zwanger. Twee bevielen deze week, bonobo Liboso is op dit moment hoogzwanger. Dit is uniek, want bonobo's poepen slechts eenmaal per vier jaar een kind uit.

Dacht u dat mannen het moeilijk hebben met vrouwen tijdens de zwangerschap? Mannelijke apen hebben het misschien nog wel lastiger. "Tijdens de zwangerschap kan het humeur van vrouwtjes hoog oplopen. Met name de mannen krijgen het zwaar te verduren. Zo verjaagden zwangere vrouwtjes eind april mannetje Zamba van zijn eiland. In hun ogen had de man teveel eten voor zichzelf gehouden”, legt dierverzorgster Jacqueline Ruijs uit.

In Europa leven nog maar tachtig bonobo's in dierentuinen. Het is daarom van groot belang dat de populatie zich uitbreidt. Dat in Apenheul drie van de zes volwassen bonobovrouwtjes zwanger raakten, is een unicum. Nu wachten op de volgende!

Met korting naar de apen? Print de kortingsbon uit! Een dag naar de apen was nog nooit zo goedkoop!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 augustus 2009 - 406

Dit past bij 'Babyinvasie in Apenheul'