1

Visserijdagen staan voor de deur

Op 28 en 29 augustus viert Harderwijk de Visserijdagen

Nieuws door

archief oud artikel 25 augustus 2009 Harderwijk, Gelderland Dit weekend viert Harderwijk feest. Op 28 en 29 augustus worden de Visserijdagen 2009 georganiseerd in en rond de Harderwijkse Vissershaven.

De oude Zuiderzee

De tijd dat de Zuiderzee nog bestond met al zijn oude botters, pluten en bonzen komt weer tot leven in Harderwijk. Op vrijdagmiddag gaat de botter-zeilwedstrijd van start. Veertig botters met ruim zeshonderd bemanningsleden strijden om de titel. Op zaterdag staat Harderwijk in het teken van de allerlei soorten activiteiten. Leer bijvoorbeeld alles over oude visserijambachten op de Havenkade. Daarnaast is er in elke straat wel muziek te horen. Met klanken van vroeger tot eigentijdse muziek. Maar de zeemansliederen zullen de boventoon voeren. In passende kledij en emotionele lange uithalen zingen verschillende koren over avonturen op stormen, hoge golven, gebroken harten en natuurlijk romantiek.

Iedereen is van harte welkom in Harderwijk. Het rondkijken en genieten van de sfeer is helemaal gratis, netals de openluchtbioscoop. Als u mee wilt doen met de botterrace of andere wedstrijden moet u zich aanmelden op de website van de Visserijdagen Harderwijk 2009.

Het hoogtepunt

Het hoogtepunt van het weekend zal waarschijniljk het admiraalzeilen zijn. Op zaterdagmiddag om 16.00 uur is deze traditionele zeilvorm te bewonderen in de Harderwijkse Vissershaven. Deze manier van zeilen is uniek in Nederland. Voor de jongeren zal de zomerbios het toppunt zijn. Op zaterdagavond begint om 21.00 uur de film 'Pirates of the Carribean' in de Vissershaven. Iedereen mag zijn eigen stoeltje meenemen en zit zo gezellig aan de haven een film te kijken.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 augustus 2009 - 473

Dit past bij 'Visserijdagen staan voor de deur'