1

Weg dit weekend

Stap de achtertuin eens uit, sla de schuttingdeur dicht, trek eropuit!

Redactioneel door

archief oud artikel 28 augustus 2009 Het is bijna weer voorbij, die mooie zomervakantie. De kinderen gaan weer naar school en het werk roept. Het weekend is nu dé kans om erop uit te trekken, weer of geen weer. Maar wat gaan we doen? DagjeWeg.NL heeft de leukste uitstapjes op een rijtje gezet.

Waar kun je nu meer van het weer genieten dan midden in de natuur? Stap die achtertuin eens uit, sla de schuttingdeur maar dicht, want IVN (Vereniging voor natuur- en milieueducatie) organiseert dit weekend leuke activiteiten voor iedereen. In Oostzaan kunnen kinderen meedoen aan het programma 'Jij, Wij en de Bij'. Alles leren over bijen, geschminkt worden als een bij, bijen knutselen. Kortom; je hebt er geen kind meer aan. Ook volwassenen mogen de handen uit de mouwen steken tijdens een middag hooien in Spaarnwouderveen. Maar als dat iets te actief is, dan is de Nachtvlindersafari een aantrekkelijk alternatief. Ga met lampen, lakens en stroop op zoek naar deze koninginnen van de nacht. Deze en nog veel meer activiteiten in de rest van Nederland zijn te vinden op de website van IVN.

Exotisch festival

Nog even swingen en genieten van de lange zomeravonden kan tijdens de eerste editie van de Martbazar in Den Haag. Dit exotische festival vindt plaats in het Wijkpark van zaterdagavond tot en met zondag. Het festival is gratis en heeft een aantal topacts weten te strikken! Zondagavond maakt Damaru zijn opwachting. Zijn duet met Jan Smit 'Mi Rowsu' (Tuintje in mijn hart) is de nummer 1 hit van dit moment. Ook Dio, Dario, Sabroso en nog veel meer artiesten komen Den Haag op stelten zetten. Naast muziek is er nog veel meer te zien, eten en beleven. Rap, dans, ethiopisch circus en zelfs een fakir en vuurspuwer. Het hele programma is te vinden op de website.
Jan Smit&Damaru

Hollands Erfgoed

De hele maand september is elk jaar Stellingmaand. Iedereen kan genieten van natuur, cultuur en geschiedenis rond de forten van de Stelling van Amsterdam. Deze 135 kilometer lange verdedigingslinie staat van 28 augustus tot en met 27 september in het teken van 'Mobilisatie'. Op 1 september is het zeventig jaar geleden dat Nederland mobiliseerde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Tentoonstellingen, theater en exposities sluiten aan bij dit thema. Het is zelfs mogelijk om op een fort te overnachten en deel te nemen aan mobilisatieweekenden. Om ook de prachtige natuur rond de forten te ontdekken is het aan te raden om te gaan fietsen of wandelen. Hiervoor zijn speciale wandel- en fietsroutes aangelegd. Kijk voor een overzicht van de activiteiten op de website. DagjeWeg.NL schreef nog meer over de Stellingmaand:

Uitmarkt 2009

Het culturele seizoen begint het allerleukst in Amsterdam met de jaarlijkse Uitmarkt, dit jaar alweer voor de 23e keer te bezoeken. Concerten, theaters en musea, ontdek wat de oude en nieuwe podia dit jaar te bieden hebben. Voor jongeren is er The Remix, een speciaal programma met jonge talenten en bekende artiesten. De kleintjes vermaken zich ook prima op de Uitmarkt Junior. Op de grote podia staan bekende artiesten als Wende Sneijder, Alain Clark, Acda en de Munnik en Matt Bianco. Dans, klassieke muziek, jong talent, ga een bruisend weekend tegemoet op de Uitmarkt!

Geopend!

Dit weekend openen verschillende tentoonstellingen en voorstellingen hun deuren. Hier een overzicht van de allernieuwste: In de Verdieping van Nederland opent op 26 augustus de tentoonstelling 'Van hier tot Tokio – 400 jaar handel met Japan'. Prachtige, historische stukken geven de bezoeker de kans een beeld te vormen van de handelsbetrekkingen tussen Japan en Nederland.De tentoonstelling is geopend tot en met 13 december.

Op 27 augustus begint de theatertour 'Neerlands Trots in Barre Tijden'. Samen met acteur Rop Severien neemt Ab Gietelink de vaderlandse geschiedenis door. De voorstellingen zijn te zien door het hele land en worden uitgevoerd door Theater Nomade. Kijk hier voor een voorstelling in de buurt.

Uitkalender

Voor nog meer activiteiten kijkt u op de uitkalender van DagjeWeg.NL. Heeft u zelf iets georganiseerd? Dan kunt u dat zelf eenvoudig aan de kalender toevoegen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 augustus 2009 - 1070

Dit past bij 'Weg dit weekend'