Rondje met een pontje

Pontjes in Zeeland doen goede zaken tijdens warme zomerdagen

Nieuws door

archief oud artikel 27 augustus 2009 Speciaal voor fietsers en voetgangers varen een aantal Zeeuwse pontjes op en neer. Tijdens de warme zomerdagen een populair vervoermiddel om over de Zeeuwse eilanden te 'hoppen'. Het pontje Perkpolder-Hansweert heeft een recordaantal passagiers overgezet in de afgelopen week.

Na 28 vaardagen zijn er al 2446 passagiers over gevaren, dit is veel meer dan vorig jaar. Toen werden er in 36 vaardagen in totaal 2336 personen vervoerd. De veerpont van Perkpolder-Hansweert is onderdeel van een netwerk van toeristische veerdiensten in heel Zeeland. Eens waren er meer dan 100 verschillende veerdiensten in de provincie. Daar kwamen deltadammen, bruggen en tunnels voor in de plaats. Maar in de zomer worden enkele van de pontjes weer in gebruik genomen voor de vele toeristen, die hun weg naar Zeeland weten te vinden. Dit jaar zijn er maar liefst 16 veerverbindingen in gebruik. Deze zijn allemaal opgenomen in de Almanak van de Zeeuwse pontjes, die in alle VVV's van Zeeland en Goeree-Overflakkee te koop is. Ook de grotere VVV's in Noord-Holland en Brabant beschikken over de Almanak. Op de website van Rondje met een Pontje is alle informatie over de veerverbindingen te vinden.

Routes

Routebureau Zeeland heeft routes voor verschillende doelgroepen uitgestippeld. Al skeelerend, fietsen of te paard is Zeeland een geweldige provincie om tot rust te komen. Ook voor mindervaliden zijn er speciale routes te vinden. En nog leuker; afwisselend over land en water reizen. De pontjes voeren de toeristen van eiland naar eiland. Het Routebureau heeft verschillende arrangementen samengesteld, om nog langer van het Zeeuwse landschap te genieten. En misschien te genieten van een portie verse Zeeuwse mosselen, een bezoek aan de Vlindertuin Kwadendamme of het Visserijmuseum in Breskens. In Zeeland is genoeg te beleven!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-08-27 12:39:15 - 1640

Dit past bij 'Rondje met een pontje'