Noodgedwongen een dagje 'bieb' is zo erg nog niet

 deel via WhatsApp | Reportage door

De Openbare Bibliotheek Amsterdam is een uitstapje op zichzelf

7 september 2009 Amsterdam, Noord-Holland Lijkt het dagje uit in Amsterdam al in het water te vallen op het moment dat het hele gezin het treinstation Amsterdam Centraal uitloopt? Geen nood, want er is altijd nog een leuk, goedkoop en onbekend uitstapje op een paar meter van het station. Ja, eigenlijk is het geen officieel uitstapje, dit fantastisch verrassende gebouw van de Openbare Bibliotheek Amsterdam op de Oosterdokskade. Elk lid van het gezin kan er schuilen. En de kans is groot dat als het ophoudt met regenen, de kinderen niet meer weg willen!

Geen stoffige dorpsbibliotheek

Dit is geen stoffige dorpsbibliotheek. De Openbare Bibliotheek aan de Oosterdokskade is een belevingswereld voor volwassenen en voor kinderen. Want een Bibliotheek met roltrappen is toch helemaal geweldig. En denk eens aan de spelcomputers (en al die spelletjes) en de vele cd's die je kan luisteren, of ga lekker genieten van het prachtige uitzicht over de stad Amsterdam met een kop koffie op de bovenste verdieping. Maar bij de ingang begint de beleving al. Alle tijdschriften van Nederland zijn te vinden in het lezerscafé.

Zeker aanrader

Als je echte belhamels als kinderen hebt, die overal op en af klimmen en het liefst zo hard mogelijk gillen, is de Openbare Bibliotheek geen goede optie. Maar voor kinderen in de leeftijd van zeven tot dertien jaar met veel fantasie en een interesse in lezen, ontdekken, muziek en computerspelletjes, is dit zeker een aanrader.

Echte eyecatcher

De architectuur van de 'bieb' is een echte eyecatcher. En dan te bedenken dat het er ook heerlijk rustig is omdat bijna niemand een woord zegt. Dit is toch echt wel een betere plek om even met je gezin te schuilen dan in een overvol bushokje met oververhitte Amsterdammers en een paar verdwaalde Japanse toeristen die niet weten dat ze met hun paraplu in je ogen staan te prikken. Nee, laten we dan maar lekker een dagje 'bieb' doen!

Foto 1. Alle tijdschriften van Nederland zijn te vinden in het lezerscafé.
Foto 2. Genieten van een kop koffie en het geweldige uitzicht op het dakterras van de bibliotheek.
Foto 3. De architectuur is een eyecatcher.
Het gebouw is niet te missen. Op loopafstand van het Amsterdam Centraal Station.
En natuurlijk boeken in overvloed.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 20:08:39 · Gepubliceerd: 2009-08-31 15:56:19 - 1169

Kijk ook bij...