Olifant Nikolai vrijdag weer in Artis

Bevruchtingswonder krijgt nieuwe opdracht

Bezoek de bezige Nikolai in Artis Amsterdam. Nieuws door

archief oud artikel 10 september 2009 Amsterdam, Noord-Holland Na een druk fokprogramma in de dierentuin van Hannover keert de 16-jarige olifant Nikolai aanstaande vrijdag terug in Artis. In anderhalf jaar bevruchtte Nikolai meerdere olifantenvrouwen met succes. In Artis moet het bevruchtingswonder opnieuw voor nageslacht zorgen, meldt de website.

'Slachtoffer' van olifantenbul Nikolai is de 20-jarige Thong Tai. Voor het Europese fokprogramma (EEP) is het erg belangrijk dat zij wordt gedekt. Als Thong Tai te lang niet in verwachting raakt, gaan er bij elke eisprong eitjes verloren. Op een gegeven moment zijn deze eieren op. Zonder tussentijdse bevruchting kunnen er tevens vergroeiingen in het geboortekanaal ontstaan.

Een zware last op de reuze schouders van Nikolai dus. In het voorjaar van 2010 verruilt de Aziatische olifant Artis weer voor Hannover. Succes Nikolai!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 september 2009 - 363

Activiteiten ARTIS

Binnen enkele weken te bezoeken

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...