Dirty Dancing Patrick Swayze overleden

Strijd tegen kanker was niet meer te winnen

  Nieuws door

15 september 2009 Hollywoodacteur Patrick Swayze, ooit de meest sexy man op aarde, is maandag in Los Angeles overleden. Swayze bracht veel vrouwenharten in beroering met zijn rol als Johnny in de filmklassieker Dirty Dancing.

In maart 2008 werd bekend dat de acteur aan alvleesklierkanker leed. Na een lang ziekbed van twintig maanden overleed Patrick Swayze maandag (lokale tijd) op 57-jarige leeftijd. Maar tijdens de intensieve behandelingen bleef hij doorwerken als acteur. Swayze zat niet bij de pakken neer en heeft nog vijf maanden lang als FBI-agent in de televisieserie The Beast gespeeld en hij schreef samen met zijn vrouw aan een autobiografie. Hij schrijft in zijn boek ook over het gevecht tegen alvleesklierkanker. Het is nog niet duidelijk wanneer het boek in de winkels verschijnt.

Patrick Swayze kreeg wereldfaam door de hitfilm Dirty Dancing uit 1987. Hier vertolkte hij de rol van dansleraar Johnny. In 1990 maakte hij een andere filmklapper met Ghost, waarin hij speelde met actrice Demi Moore. In 1991 werd Swayze uitgeroepen tot meest sexy man op aarde door het showbizzblad People.

Het verlies zal de vrouw van Swayze, Lisa Anne Haapaniemi, erg zwaar vallen. De twee waren al 39 jaar bij elkaar. Na vijf jaar verkering trouwden Lisa en Patrick in juni 1975. De twee leerden elkaar kennen toen Patrick achttien jaar oud was en Lisa veertien. Het stel heeft geen kinderen.

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 16:45:44 · Gepubliceerd: 2009-09-15 14:28:02 - 1319

Dit past bij 'Dirty Dancing Patrick Swayze overleden'