Wat staat er op stapel?

Wat staat er op stapel in de Beeld en Geluid experience?

  Redactioneel door

archief oud artikel 20 september 2009 Hilversum, Noord-Holland Kent u de Beeld en Geluid experience al in het mediahart van Nederland, Hilversum? De BankGiro Loterij nomineerde deze unieke ervaring voor de Museumprijs 2009. Voor DagjeWeg.NL alle reden de Beeld en Geluid experience eens in het zonnetje te zetten!

Wat staat er op stapel in de Beeld en Geluid experience?
Gratis nieuwsbrief van Beeld en Geluid met alle in's en out's
image
HILVERSUM - Kent u de Beeld en Geluid experience al in het mediahart van Nederland, Hilversum? Schrijf u nu in voor hun gratis nieuwsbrief en ontvang alle op stapel staande activiteiten in je mailbox. Dat is nog eens handig!
 
Kijk! Dat is Freek
Interactieve tentoonstelling over Freek de Jonge
image
HILVERSUM - 'Kijk! Dat is Freek' is een interactieve tentoonstelling over het oeuvre van Freek de Jonge. Neem alvast een online-voorproefje op de website van Beeld en Geluid. Klik rond in de tijdslijn en bekijk de foto's, tv-fragmenten en luister naar Freek op de radio. De tentoonstelling 'Kijk! Dat is Freek' is nog te 'ervaren' tot en met 25 oktober.
 
Reportage: Het flikkerende hart van Hilversum
Beleef de televisie in Beeld en Geluid experience
image
HILVERSUM - Een kruising tussen pretpark en museum, zo omschrijft het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid zichzelf. Het is er leuk en leerzaam. In Roald Dahls boek Sjakie en de Chocoladefabriek wordt één deugniet in de televisie van Willie Wonka gezogen. Joris Teevee heet die jongen. Wie naar de Beeld en Geluid experience gaat, voelt zich een beetje als deze Joris Teevee: je wordt de wereld van de radio en televisie echt ingezogen (lees verder).
 
Arrangement: Beeld en Geluid ontdekken
Onbeperkt koffie drinken op het 'Gooische Matras'
image
HILVERSUM - Niet alleen, maar onder begeleiding 'Beeld en Geluid ontdekken'! Met een ontvangst op het 'Gooische Matras' met onbeperkt koffie of thee drinken en smullen van lekkernijen als vanille muffins, koekjes en typische Gooische bonbons, is dit een uitstekende aanbieding. In dit arrangement gaat u op ontdekkingsreis door het indrukwekkende gebouw van Beeld en Geluid én beleeft u een middag vol verrassing en actie in de media experience!
 
 
Arrangement: Dagje Soap of Nieuws?
 
 
HILVERSUM - Op zoek naar een leuk bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje? Beeld en Geluid heeft uitdagende arrangementen voor elk feestje. Test jezelf bijvoorbeeld als soap- of nieuwsmaker. Maak een complete reportage in een echte studio. Als u niets hebt met nieuws, maar wel elke avond kijkt naar uw favoriete soap, is een workshop 'Soap' een betere optie. Ontwikkel met vrienden, collega's of buren een eigen scène uit een soap. Leer alles over de spanningsopbouw en natuurlijk spelen met effecten. Dit is gegarandeerd een dagje uit waar iedereen nog lang over napraat (lees verder).
 

Arrangement: Heden en Verleden
 
 
HILVERSUM - Bent u nieuwsgierig naar het enorme audiovisuele archief van Beeld en Geluid? Met het 'Heden en Verleden' arrangement maakt u kennis met het gebouw, zowel als met de inhoud van het archief dat meer dan honderd jaar film, radio en televisie omvat. Tijdens de ontdekkingstocht wordt meer verteld over de gedachte achter het ontwerp van Beeld en Geluid: de gevelplaten, het Atrium, de depots, de experience en de kantoren. U krijgt een indruk van de gigantische omvang van de nationale televisie- en radioarchieven opgeslagen in de 16 meter diepe 'Grand Canyon'. Ook leert u over de manier waarop het instituut het materiaal veilig stelt en bewaart voor toekomstige generaties (lees verder).
 

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-09-19 18:09:42 - 1045

Dit past bij 'Wat staat er op stapel?'