1

Weg dit weekend

Paddenstoelen laten staan!

Redactioneel door

archief oud artikel 8 oktober 2009 DagjeWeg.NL wenst u een heerlijk herfstweekend met dit weekendoverzicht. Duik in de bladeren, trek kastanjes van de bomen en vecht met de wind. Het is maar één keer herfst per jaar. Als u de prachtige paddenstoelen maar laat staan!

Gelderland

Chocoladefestival

Wie zaterdag 10 oktober in Hattem is, smelt zeker weg. Niet omdat het zo warm is, maar vanwege de overdaad aan verrukkelijke chocolade in alle vormen, kleuren en smaken. Op het Chocoladefestival is het puur genieten.

De Hoge Veluwe Wandeldag

Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt op zaterdag 10 en zondag 11 oktober overspoeld met wandelaars. Alleen als het goed weer is, natuurlijk. Op zaterdag kiezen de deelnemers uit afwisselende routes van 5, 10 en 20 kilometer. De hardlopers en de joggers komen zondag aan de beurt. Zij kiezen uit routes van 5 en 10 kilometer en een halve marathon. Als u zich nu inschrijft krijgt u een gratis Beschermkaart, die tot eind 2009 onbeperkt toegang tot het Park geeft.

Wildproeverij

Het is Woon, Wild en Kroonluchtermaand bij Kroonluchteratelier De Rode Hoeve. Op alle vrijdagen en zaterdagen in oktober geniet u temidden van brandende haarden, fonkelende kroonluchters en sfeervolle woonaccessoires van de lekkerste wildhapjes. Voor de wildproeverij moet u reserveren.

Bereid u goed voor op de herfstvakantie! DagjeWeg.NL heeft al meer dan 100 activiteiten op de kalender staan.

Overijssel

Jungle Expedities

Wil jij net als Tarzan en Jane in de jungle overleven? Kom dan op 11 oktober naar dierenpark Taman Indonesia en doe mee aan een spannende Jungle Expeditie. Een professionele expeditieleider leert hoe je vuur maakt, speciale jungle gebarentaal doet, kokosnoten zoekt en in bomen klimt.

Love & Marriage Beurs Zwolle

Als het goed is trouw je maar één keer. Niet gek dus om er een onvergetelijke dag van te maken. Zo'n dag krijg je echter niet zonder slag of stoot. Begin bij de Love & Marriage Beurs! Op 10 en 11 oktober is de trouwbeurs in de Zwolse IJsselhallen.

Drenthe

Gratis naar het Boomkroonpad

De noordelijke provincies van ons land vieren 'Oktober Kindermaand'. In Drenthe mogen alle kinderen tot en met 12 jaar op zondagen in oktober gratis het Boomkroonpad bezoeken. Samen met hun ouders beleven ze een heerlijke dag in de natuur.

Zuid-Holland

SSN Stoomtreindagen 2009

De Stoom Stichting Nederland (SSN) houdt op 10 en 11 oktober weer de bekende Stoomtreindagen op het depot in Rotterdam. U vindt er gastlocomotieven, een grote spoormarkt, leuke kinderattracties en een groot binnen- en buitenterras. Tijdens deze dagen rijden er ook pendeltreinen naar Station Gouda vv.

100 Procent Tuning

Rokende banden, gloeiend asfalt, hete babes en gepimpte wagens. Dit weekend staat Ahoy Rotterdam 100 Procent in het teken van autotuning. Kom op 10 en 11 oktober naar dit waanzinnige auto-evenement. Koop hier één van de gewilde kaarten!

Noord-Holland

Open Dag Science Park Amsterdam

Sience Park Amsterdam geeft zaterdag 10 oktober zijn jaarlijkse Open Dag. Dit jaar reist u naar het onbekende en wordt u zelf een beetje wetenschapper. Kijk voor het volledige programma op de website.

Speuren naar reeën

Speurneuzen opgelet! In het bos van Landgoed Leyduin leven ongeveer twintig reeën. Als de avond valt gaan deze prachtige beesten op zoek naar voedsel. Voor jullie een mooie kans om de dieren op te sporen. De excursie begint vrijdagavond 9 oktober om 17.30 uur op het parkeerterrein van Leyduin aan de Manpadslaan 2. Aanmelden is noodzakelijk. En neem een verrekijker mee!

Noord-Brabant

Museumnacht 2009 Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum in Eindhoven gaat uit zijn bol tijdens de Museumnacht van 10 oktober. Naast workshops zijn er onder meer rondleidingen, demonstraties en workshops van PSV-trainers. De Museumnacht is gratis!

Zeeland

Nederlandse Dansdagen 2009

In Maastricht worden van 9 tot en met 11 oktober de Nederlandse Dansdagen gehouden. Drie dagen lang krijgt u de diversiteit van de Nederlandse dans te zien in verschillende theaters in de stad.

Nog niet genoeg inspiratie voor het weekend? In de DagjeWeg.NL-kalender staan meer leuke activiteiten voor jong en oud.

Second Home International

Wie weet heeft u het geld er wel voor: een tweede huis in Toscane... Op Second Home International, van 9 tot en met 11 oktober in de Jaarbeurs Utrecht, oriënteert u zich op de mogelijkheden van een tweede huis in meer dan 65 landen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 oktober 2009 - 638

Dit past bij 'Weg dit weekend'