1

'This is it' niet alleen van Michael Jackson

King of Pop schreef nummer samen met Canadese componist

'This is It' van Michael Jackson uit Nieuws door

archief oud artikel 13 oktober 2009 Michael Jackson heeft zijn nieuwe single 'This is it' niet alleen geschreven. De familie van de King of Pop bevestigde gisteren dat hij het nummer in 1983 samen met de Canadese componist Paul Anka opnam.

De Jackson's werden maandag min of meer gedwongen een uitspraak te doen. Paul Anka had in een interview met The New York Times namelijk zijn verbazing uitgesproken over het uitbrengen van 'This is It'. Hij verklaarde dat niemand hem toestemming had gevraagd om de single uit te brengen. Ook stond alleen de naam van Michael Jackson vermeld als schrijver. De familie verklaarde vervolgens dat ze zich niet hebben gerealiseerd dat de tape samen met iemand is geschreven.

Als compensatie voor de blunder krijgt Paul Anka de helft van de opbrengsten van 'This is It'. Een aardige meevaller voor de bijna 70-jarige artiest.

Anka en Jackson werkten in 1983 een tijdje samen aan een duet voor een album van de eerstgenoemde. Dat duet kwam er nooit, maar Michael Jackson hield wel één van de opnametapes. Volgens Anka is die take in 'This is It' gebruikt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 oktober 2009 - 543