Wintersport in Italië

Wintersport Italië Luxe Vakantiehuizen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Veel zon, sneeuwzeker en heerlijk eten

29 oktober 2009 Als je aan Italië denkt, denk je aan een heerlijke Pizza Margherita, grote bollen ijs om je vinger bij af te likken en 's avonds flaneren op de boulevard. Maar ook als de zon verdwijnt en de sneeuw verschijnt is Italië een prachtig land om vakantie te vieren.

Wie herinnert zich niet de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn? Deze spelen alleen al zijn het bewijs dat Italië een prima plek is voor een meer dan geslaagde wintersportvakantie. En toch is het land door het massatoerisme nog niet ontdekt als wintersportbestemming. Geen lange rijen dus voor de skiliften en lage prijzen. Nog een leuk voordeel: omdat de Italiaanse wintersportgebieden ten zuiden van de Alpen liggen, hebben de pistes redelijk wat zonuren. Om de gebieden naast een lekker zonnetje te voorzien van een dikke laag sneeuw staan er permanent sneeuwkanonnen.

Boek een winters arrangement in Italië en geniet van een heerlijke wintersportvakantie!

Dolomiti Superski

Het mooie gebied Dolomiti Superski bevindt zich in de Dolomieten, die van zichzelf al een magische aantrekkingskracht hebben. Grillige rotsen maken dit gebied tot een mysterieuze en spannende plek om op de latten te staan. Dolomiti Superski bestaat uit in totaal 1.200 kilometer aan skipistes, en dat op één skipas. Het skigebied wordt daarom ook wel Superdolomieten genoemd. Het leuke aan wintersportgebied Dolomiti Superski is dat het een skiparadijs is voor iedereen, van beginners tot aan gevorderden.

Turijn

Rondom Turijn tref je het skigebied La Via Lattea aan waar in 2006 de Olympische Winterspelen plaatsvonden. Het wintersportgebied wordt gevormd door de plaatsen Sestrière, Sauze d'Oulx, San Sicario, Cesane en Claviere en staat ook wel bekend als de Melkweg. La Via Lattea bestaat uit zo’n 400 kilometer piste, waarvan het hoogste punt op 2.823 meter ligt. De afdaling die je zeker gedaan moet hebben is van de Monte Banchetta (2.823 meter) naar het dorp Borgata (1.800 meter). In totaal staan er meer dan twintig zwarte afdalingen op de pistekaart: een gebied voor de geoefende skiër.

Val di Fiemme

Val di Fiemme is één van de grootste langlaufcentra van Italië. In het dal liggen van december tot het einde van het seizoen meer dan 150 kilometer loipen. Als het nodig is kunnen zelfs deze kunstmatig van sneeuw worden voorzien. Het dal heeft 2 langlaufcentra op de Lavazepass en bij het Lago di Tesero. Op de Passo Rollo ligt op een hoogte van ca. 1.500 m een sneeuwzeker langlaufgebied. In Val di Fiemme vindt ook de jaarlijkse Marcialonga plaats, dat is een langlaufmarathon waaraan duizenden langlaufers uit de hele wereld deelnemen.

Nog niet veel mensen kennen Italië als wintersportland. Dat betekent dat je hier nog optimaal kunt genieten van de rust en natuur. Pak uw skibril maar alvast uit de kast en boek een mooie wintersportvakantie in Italië. Arriverdecci!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2009-10-29 14:41:32 - 680