Origineel wintersporten in Iran

De mooiste reizen naar Iran |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Hip, spectaculair en betaalbaar

10 november 2009 Denk je aan Iran, dan denk je aan gesluierde vrouwen, mannen met lange baarden en hoge temperaturen. Maar ooit gedacht aan Iran als wintersportland? Weinig mensen weten dat Iran beschikt over 's werelds beste skicondities in het hooggebergte.

Stichters van de Iraanse wintersport zijn de Duitsers, die hier in 1930 kwamen om spoorwegen aan te leggen. Iraanse studenten, die na hun studie terugkwamen vanuit Frankrijk en Zwitserland, zetten de traditie voort. Tegenwoordig zijn er talrijke skigebieden verspreid over het land, uitgerust met moderne westerse voorzieningen.

Shemshak

Iran's beste skigebied is Shemshak. Dit gebied ligt tussen 2550 en 3050 meter en heeft steile zwarte pistes en spectaculaire pistes tot 45°. Sinds 1996 organiseert het gebied officiële wedstrijden, die er jaarlijks plaatsvinden. Hier ontmoeten Iran's beste skiërs en snowboarders elkaar. Ook zijn er in Shemshak zelfs verlichte pistes voor het nachtskiën.

Dizin

Dizin is Iran´s hoogste skigebied en tegelijk het grootste van het Midden-Oosten. Op 2700 meter ligt het basisstation, hoger dan veel resorts in de Alpen. Het hoogste punt bevindt zich net onder 3600 meter. De hoge ligging en de droge berglucht zorgen voor perfecte poedersneeuwcondities.

Wintersport en Iran worden niet vaak in één zin gebruikt. Maar als de standaard wintersportgebieden zoals Oostenrijk en Duitsland de neus uit komen, denk dan toch eens aan Iran. Doordat het toerisme in Iran nog geen grote rol speelt, ademen de besneeuwde hellingen een oase van rust.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-11-10 10:14:06 - 289