Chinese skigebieden openen maand eerder

Hevige sneeuwval veroorzaakt ook ongelukken

Nieuws door

archief oud artikel 19 november 2009 Er is aan het begin van deze maand bizar veel sneeuw gevallen in China. Dit heeft ertoe geleid dat diverse skigebieden rond de hoofdstad Peking een maand eerder hun deuren openden dan voorgaande jaren.

Het bekendste skigebied van China, Yabuli, opende afgelopen week als allereerste. Andere skigebieden in deze regio openden binnen enkele dagen. Skigebied Wanlong heeft terrein rond het bergstation geopend voor wintersporters. Nanshan Ski Resort bij Peking heeft uitgebreid en meldt een verbreding van de buckelpiste. En ook is er een schans geopend aan het einde van een van de pistes voor gevorderden. Verder zijn de faciliteiten uitgebreid met een ijsklimmuur.

Ongelukken door sneeuw

Helaas heeft de hevige sneeuwval ook voor mindere berichten gezorgd. Zeker 38 mensen zijn de afgelopen dagen om het leven gekomen door sneeuwstormen en ijzige kou in het noorden van China. Chinese staatsmedia spraken vrijdag van de meest barre weersomstandigheden van de afgelopen zestig jaar. Veel autowegen in het noorden van China zijn onbegaanbaar. Ook het trein- en vliegverkeer is ontregeld. Honderden vluchten van en naar steden als Peking en Xian zijn geschrapt.

Zoekt u liever een wintersportland dichter bij de deur? Boek dan een mooie wintersportvakantie naar Italië, Oostenrijk of Zwitserland.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 november 2009 - 215