Wintersport in Zwitserland

Boek de wintersportvakantie in de Zwitserse Alpen

Wintersport boeken Redactioneel door

archief oud artikel 16 november 2009 Zwitsers hebben veel ervaring met wintersport. Dit merkt u vooral tijdens een vakantie in het Centraal Europese land. Skipisten zijn goed geprepareerd, de organisatie is uitstekend en de dorpjes zijn knus.

Of u nu met de trein of zelf met de auto gaat: Zwitserland is uitstekend bereikbaar. De Zwitserse West-Alpen dagen iedere skiër uit om off-piste te gaan. De geprepareerde pisten zijn voor zowel de beginnende als gevorderde wintersportliefhebber zeer geschikt. U treft alle kleuren aan in het land van chocolade, horloges en banken. Zwitserland is niet goedkoop en vooral ingesteld op toeristen die totaal willen ontspannen. In een bubbelbad buiten genieten van de zonsondergang met een glas rode wijn? Geen onbekend beeld in het mooie Zwitserland.

Heeft u de latten al uit de kast gehaald? Hoho, niet te snel. Boek eerst nog even een bungalow en chalet. Daarna mag de auto gestart worden!

Davos

Het chique wintersportgebied Davos is met 310 kilometer piste uitermate geschikt voor de echte wintersportliefhebbers. U treft in Davos veel zwarte pisten aan, dus ga vooral met een groep die-hards. In Davos en de omliggende plaatsen Frauenkirch en Klosters is het heerlijk winkelen. Ook zijn er genoeg gezellige barren om 's avonds na een vermoeiende dag een paar biertjes te drinken. Ook leuk: in Davos ligt de grootste natuurlijke ijsbaan ter wereld met een oppervlakte van 22.000 vierkante meter. Ook ligt er bij het wintersportgebied een luxe kuuroord. Boek een wintersportvakantie in Davos of een vakantiehuisje in Zwitserland.

Gstaad

Gstaad klinkt als een plaats in de Sahara, maar het ligt in de betoverende Zwitserse West-Alpen. Het is er vrijwel altijd sneeuwzeker en met 250 kilometer piste (zeventig liften) is er genoeg te doen! De helft van de pisten in Gstaad is blauw, dus de gemiddelde skiër kan hier helemaal los gaan. Gelukkig is er ook nog zo'n 50 kilometer zwarte piste voor de talenten. Verder zijn er twee funparks voor snowboarders. En wat te denken aan 150 kilometer langlauf loipen voor de wintersportliefhebber die meer van lange afstanden op de latten houdt? Boek een wintersportvakantie in Gstaad of een vakantiehuisje.

Alpenarena

Skigebied Alpenarena staat tot andere skigebieden zoals de Amsterdam Arena staat tot andere Nederlandse stadions. Alpenarena is één groot skigebied met 220 kilometer aan pisten. Daarnaast is het gebied heel sneeuwzeker. Al vroeg in het wintersportseizoen kunnen wintersporters van de Vorab gletsjer skiën. Houd er wel rekening mee dat de meerderheid van de pisten zwart en rood zijn, dus voor beginners is het even zoeken naar de juiste piste. Gelukkig zijn er in de dorpen Laax, Flims en Falera leuke barren met genoeg bier om de sneeuw te vergeten. Alpenarena beschikt uiteraard ook over funparks en off-piste tracks. Boek een wintersportvakantie in Zwitserland.

Bezoek ook zeker de Matterhorn als u in Zwitserland bent. Deze hoge berg (4.478 meter) ziet er op haar best uit vanuit Zermatt, een toeristische plaats. Beklimmen kan ook, maar weet wel dat de Matterhorn zeker geen eitje is. Honderden mensen vonden de dood tijdens de beklimming van het symbool van Zwitserland.

Zwitserland is een traditioneel wintersportland, waar u ooit een keer moet zijn geweest. Leg uzelf in de watten voor de meest luxe wintersportvakantie ooit!

Laatst gewijzigd: 2021-05-31 13:08:35 · Gepubliceerd: 16 november 2009 - 599