1

Van Agt wint Cannabis Cultuurprijs

Oud-minister geprezen om rol in legalisering cannabis

Hash Marihuana & Hemp Museum Nieuws door

archief oud artikel 23 november 2009 Amsterdam, Noord-Holland Vanaf vandaag hangt het portret van oud-minister Van Agt in het Hash Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam. Dat is een deel van de Cannabis Cultuur Prijs 2009 die hij vandaag krijgt uitgereikt.

De jaarlijks prijs wordt vanmiddag uitgereikt in het Bethaniënklooster te Amsterdam. De Cannabis Cultuurprijs werd in 2004 in het leven geroepen door het Hash, Marihuana & Hemp Museum. Eagle Bill Amato ontving hem voor het eerst. Zijn verdienste aan cannabis: Eagle Bill had een manier gevonden om cannbis gemakkelijk te verdampen. Later wonnen Jack Herer, Ed Rosenthal, Henk de Vries en Simon Vinkenoog de prijs.

Bedankt, Van Agt!

Dries van Agt (CDA'er en van 1977 tot 1982 driemaal achtereenvolgens minister-president) maakt in 1976 wettelijk onderscheid tussen hard- en softdrugs. Het 'gedoogbeleid' was een gevolg van dit onderscheid. Cannabis was hierdoor niet langer strafbaar en er ontstonden coffeeshops. De voorvechters van cannabis zijn de oud-minister nog steeds erkentelijk en als teken daarvan krijgt Van Agt vandaag de prijs. Behalve een portet in het Hash, Marihuana & Hemp Museum krijgt Van Agt ook drieduizend euro.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 november 2009 - 706