1

Pas op met alcohol tijdens wintersport

Britse overheid waarschuwt voor alcohol op grote hoogtes

Wintersportstartpagina Nieuws door

archief oud artikel 1 december 2009 Don't catch your death! Zorg dat de wintersportvakantie niet het einde van je leven betekent. Met deze woorden waarschuwt de Britse overheid voor de gevaren van alcoholgebruik en een verblijf in het hooggebergte.

Na een dagje in de sneeuw verdwijnen veel wintersporters in de kroeg voor een goede aprés-ski en draait de biertap overuren. Maar naast de gezelligheid van alcohol, veroorzaakt drank ook een groot aantal ongelukken. Negen van de tien keer zijn hier jongeren bij betrokken: studenten, groepen en seizoenswerkers in de skigebieden. Om deze reden is de Britse overheid een bewustwordingscampagne gestart waarmee jongeren gewaarschuwd worden voor de gevaren van alcohol.

Waarschuwingsposters

In samenwerking met de Franse autoriteiten, vliegvelden en Britse touroperators zijn er twee waarschuwingsposters ontworpen. Deze posters worden opgehangen in skigebieden die populair zijn bij Britse jongeren. De ene poster onderstreept de noodzaak van een goede verzekering en de andere poster waarschuwt voor de nadelige gevolgen van alcohol.

Gevaar van alcohol

In het hooggebergte kan een groot ongeluk in een heel klein hoekje kan zitten met of zonder alcohol. Hoog in de bergen is er extreme kou, dikke pakken sneeuw en diepe ravijnen: alles wat er veilig op zeeniveau niet te vinden is. Britten worden vaak omschreven als 'alcoholmisbruikers', maar de Nederlandse wintersporter is meestal ook niet vies van een biertje. Hopelijk gaat er bij het zien van deze posters bij de Hollandse feestvierder ook een lichtje branden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 december 2009 - 280