1

Eerste kerstruzie om 9:58 uur

Kerst is niet altijd een gezellig feest

Nieuws door

archief oud artikel 3 december 2009 In een perfecte wereld staat kerst gelijk aan vrede op aarde. In Engeland start de eerste kerstruzie gemiddeld al om twee minuten voor tien.

Een klein onderzoekje van een Engelse kaasfabrikant wijst uit dat de gemiddelde kerstdag van een normaal gezin er ongetwijfeld anders uitziet dan moeder de vrouw bij opstaan hoopt. Een goudbruine kalkoen, lieve kindertjes, mooie cadeautjes en gezellige familie zijn vaak meer een droom dan werkelijkheid.

Om iets voor tien begint namelijk al de eerste kerstruzie. Pa en ma zijn gepikeerd geraakt door rondslingerend cadeaupapier of het gedrag van de kids. Genoeg reden voor een fikse woedeaanval. Daarna wordt het alleen maar erger. Om zeven over elf krijgen de kinderen hun eerste berisping. 42 minuten later wordt de sfeer gered met het eerste – uiterst vroege – alcoholische drankje.

Om 15.24 serveert moeders het eten, dat natuurlijk – evenals de drank – dankbaar genuttigd wordt. Gevolg: het eerste familielid sukkelt al om één minuut voor vijf in slaap. Het gesnurk van dat familielid – opvallend genoeg meestal de huisvader – irriteert vervolgens de andere aanwezigen, waardoor de kerstsfeer zomaar tot een dramatisch dieptepunt kan dalen.

Rond 17.46 komen dan de bordspelletjes van stal zetten. Altijd gezellig! En om 11.39 wordt eenieder uit wat tot voor kort een eindeloze nachtmerrie leek, bevrijd. Tijd om naar bed te gaan en alvast te dromen over het volgende kerstfeest...

Meer populair-wetenschappelijk nieuws? Ga naar Scientias.nl voor uw dagelijkse portie nieuws. Nieuws, achtergrondartikelen en opiniërende stukken over wetenschap op één plek.
- Uw familie niet tegenkomen tijdens de kerst? Ga dan op wintersport! - Lees het volledige artikel op Scientias.nl

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 december 2009 - 128

Dit past bij 'Eerste kerstruzie om 9:58 uur'